avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Premiere elevi/sportivi in 2017
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Premiere elevi/sportivi in 2017

Ma intereseaza modul in care in anul 2017 autoritatile locale (consiliile locale) pot premia elevii si sportivii care obtin rezultate la concursurile scolare/sportive judetene, nationale, internationale.
Care ar fi prevederile legale pentru anul 2017?

In 2016 s-au aplicat prevederile OUG nr.20/2016 astfel: <Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în anul 2016 se pot acorda premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale şi naţionale oficiale, pentru elevii, studenţii, cercetătorii şi profesorii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale pe obiecte de învăţământ şi pentru profesorii care i-au pregătit pe aceştia, cu încadrarea în alocarea bugetară.>

Am gasit OUG nr.99/2016 care spune astfel:
(1) În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu acordă premii personalului din cadrul acestora.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale pe obiecte de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia, cu încadrarea în alocarea bugetară.

Pe de alta parte avem HG nr.536/2016 care face referire la stimularea performantei scolare (dar nu face referire la sportivi, nu inteleg daca se aplica si pentru rezultatele sportivilor); se prevede ca Ministerul Educatiei premiaza rezultatele la fazele internationale si nationale, iar autoritățile administrației publice locale pe cele judetene si interjudetene/regionale.
“Cuantumurile stimulentelor financiare acordate elevilor care au obținut distincții la etapele județeană și interjudețeană/regională ale competițiile școlare sunt stabilite de către autoritățile administrației publice locale și finanțate din bugetele acestora.”

De asemenea, nu inteleg daca in 2017 pot fi premiati si profesorii/antrenorii care i-au pregătit pe elevi/sportivi.

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:46, 27 Aprilie 2017
Sunt de parere ca legea se aplica si in 2017. Ar fi absurd sa te gandesti ca nici macar acest gen de activitati nu se mai premiaza in Romania. In special rezultatele obtinute la nivel national si international fie ca e vorba de elevi/profesori ori sportivi/antrenori. In alta ordine de idei in perioada ianuarie-februarie primariile nici macar nu aveau buget, din ce sa premieze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In conformitate cu prevederile art. 26 din legea nr. 153/2017 ... dana manea dana manea In conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 153/2017 se pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la ... (vezi toată discuția)
Bună seara, un ong premiază elevii cu rezultate bune la învățătură ... alexgherasim alexgherasim Bună seara, Un ONG premiază elevii cu rezultate bune la învățătură și la olimpiade cu o anumită sumă de bani.Selecția celor care primesc premiile ... (vezi toată discuția)
Tichete de vacanta la asistenti medicali bazavamarius bazavamarius asistentii din spitale primesc in 2015 tichete de vacanta ?la calarasi nimeni nu stie nimic (vezi toată discuția)