avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna am luat credit de la ocean credit ifn si nu am mai reusit sa achit bani ...si vreau sa stiu poate sa imi i-a indemnizatia eu in 4 aprilie am depus dosaru ..
Si mai am si 2 popriri pe conturile bancare.
Eu indemnizatia am ales sa vina prin posta...
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:49, 8 Mai 2017
Buna ziua. Mai precis, despre ce indemnizatie vorbiti? In principiu, anumite venituri nu pot fi urmarite silit sau pot fi urmarite partial, insa este necesar sa cunoastem detalii.
Eu am depus in aprilie actele pt indnizatie crestere copil...si vreau sa stiu daca sunt poprite conturile bancare imi poate opri indemnizatia..cei de la Ocean credit ifn m-au dat in judecata civil nu penal pt ca nu am mai rambursat bani la timp...eu vreau sa stiu ca daca am fost data in judecata imi poate fi oprita indemnizatia crestere copil pana la 2 ani?
Teoretic veniturile la care ati facut referire nu pot fi urmarite silit, insa practic se poate intampla acest lucru, sens in care dvs va trebui sa contestati masura respectiva. Trebuie sa discutati atat cu executorul, cat si cu cei de la banca, si cand spun sa discutati ma refer in scris.
Si ce anume sa cer in scris?
Nu am zis sa cereti in scris, ci am spus "sa discutati" in scris, adica altfel spus, sa-i informati.
Cu privire la ce? Cu privire la caracterul neurmaribil al veniturilor respective, caracter datorat scopului pentru care sunt folosite sumele respective. Va intemeiati pe art. 781 din alin 2 din Cod procedura civila, care spune: În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 729, dacă este cazul. Iar art. 729 alin 7 din Cod procedura civila spune: Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii. Daca nu se conformeaza, aveti la indemana Contestatia la executare. Ok?

Alte discuții în legătură

Proprire Ioana3i Ioana3i Buna ziua.Am o proprire pusa pe cont iar in urmatoarele dpua luni voi lua salariu reprezentand concediu prenatal.Se supun proprii si veniturile din concediile ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)
Poprire adelina91 adelina91 Buna seara. Am un credit la o banca, pe care nu am reusit sa il mai achit in ultimele luni, cu alte cuvinte s au strans cateva restante... La o alta banca am ... (vezi toată discuția)