Buna ziua
Ma numesc Florica, lucrez la o firma cu prestari servicii,infiintata in anul 2002 cu angajatii desprinsi din aceeasi firma. Am vrea sa actionam in judecata firma deoarece incepand din anul 2008 nu s-a mai facut nici o majorare de salariu, mai mult si sporurile de vechime,au fost introduse in salar( in 2014) si tichetele de masa ne-au fost introduse in salariu (februarie2017), mai mult CCM nu este semnat(ca sa nu mai mareasca firma minimul pe economiei conform HG).Va rog sa-mi spuneti o parere despre acesta situatie.
Va multumesc.
Din 2008 si pana 202014 , dreptul la actiune s-a prescris.
Transele de vechime si procentul sporului de vechime aferent fiecarei transe se stabilesc prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau prin Regulamentul Intern al angajatorului ori prin c.i.m. Numai in acest caz este obligatorie acordarea sporului de vechime.
Vechime in munca
geo123
Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime
scorpixel
In cazul in care eu sunt angajat pe post cu studii superioare, acum cu marirea salariului minim mi-a facut salariul de 1200 conform ccmn.
In cazul asta eu ... (vezi toată discuția)