avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare condiționată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare condiționată

Buna un prieten în 2020 ar trebui sa iasă dar deja a savarsit pedepsea mai mult decât jumătate cu câștig aintrat la comisie șsi a fost amânat ptr 2luni fara nici un motiv adică au motivat căa e tâlhărie în familie are buna purtare lucreazăa face tot feluri de cursuri si toatăa lumea e mulțumit de el atunci nu înțeleg de ce a fost amânat ptr 2luni ceva sfat ce putem face sau e posibil încăa o amânare .va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: angi34 , utilizator 13:43, 2 Mai 2017
Buna ziua,

Comisiile pentru liberari conditionate trebuie sa analizeze daca sunt indeplinite toate conditiile pentru a propune liberarea conditionata. Nu este suficient sa fie implinita fractia prevazuta de lege din pedeapsa pentru liberarea conditionata. Trebuie sa dea dovezi de indreptare care sa formeze convingerea ca lasat in libertate se poate reintrega in societate.

Din pacate, comisiile de liberare conditionata nu propun liberarea conditionata din prima. De obicei, mai dau o amanare, doua, trei. Prietenul dvs. poate face contestatie la instanta de fiecare data, avand sanse ca un judecator sa vada lucrurile altfel si sa admita liberarea conditionata.
Important este cum apreciaza instanta.
Pleaca insa dintr-o pozitie defavorabila daca nu are aviz favorabil de la comisie.
Se poate ajunge insa la liberarea conditionata.
Atunci înseamnă că e posibil să mai fie amânat dar dacă comisia din penitenciar nu lăsa nici la tribunal nu are seanse chear nu înțelegem de ce ptr ca nu e agresiv nu a făcut nimica și are atâtea recompense și toate lumea e mulțumit de el chear nu înțeleg și aș mai vrea săa precizez ca nici în permisiune de 24de ore nu a fost lăsat din luna ianuarie tot încearcă și este respins motiv nimika un alt sfat. Va multumesc
Domnul avocat nu v-am înțeles cum adicăa pleacă defavorabil mai pe înțelesul meu va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea condiționată Simonadobrin Simonadobrin Sotul meu e arestat pt conducere fara permis. In octombrie face fractia de 2/3.va putea cere eliberarea condiționată?poate primi amânare?are 10 luni de ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)