avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mars biciclisti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mars biciclisti

Care este cadrul legal pentru organizarea de evenimente si marsuri?

ONG organizeaza de peste 3 ani Masa Critica, un mars al biciclistilor care are drept scop promovarea mersului pe bicicleta. Este o activitate non profit si nu este o competititie.
Traseul este prin oras si evenimentul organizat în ultima zi de vineri a fiecărei luni din aprilie pana in octombrie. Traseul are 7-10 km și poate fi parcurs fara a cauza blocaje majore în trafic.

In mai bine de 3 ani si peste 20 de editii nu am avut nici un incident.
In fiecare luna noi facem o cerere la
1. Primarie care emite un aviz favorabil
2. Inspectoratul de Poliție- Serviciul Rutier Judetean isi da acordul
3. Jandarmeria care nu ne-a pus probleme
Probleme apar la Serviciul Rutier al Politiei Municipiului unde sunt putine echipaje si ne spun ca ei nu sunt obligati sa ne insoteasca si ca nu este legal sa o faca si de aceea nu vor veni.

Alte discuții în legătură

Lovire biciclist Anonim5588 Anonim5588 Buna ziua. Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. Circulam pe un drum cu dublu sens care se intersecta cu un drum cu sens unic spre stanga. Intentia ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei - circulatie deviata ContSters61389 ContSters61389 Am o casa de vacanta in Busteni. Azi, in jurul orelor 13, ma deplasam cu masina de la Bran spre Busteni, iar la intrarea de la Rasnov spre Paraul Rece/Predeal, ... (vezi toată discuția)