avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Accident cu un biciclist: deși la fața locului ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Accident cu un biciclist: deși la fața locului bicicleta nu a prezentat avarii, după 5 zile m-a sunat că a fost cu ea la service și îl costă 630 de lei reparația. Ce să fac? Îmi spune că mă dă în judecată

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu o problema.
Pe data de 16.02.2019 am fost implicat intr-un eveniment auto cu un biciclist.
Evenimentul s-a desfasurat astfel : eu ma deplasam cu masina pe drum trebuia sa virez la stanga sa intru pe o strada am oprit cu semnalizarea aprinsa asteptand sa se creeze spatiu sa pot vira..in fata mea a oprit un autoturism care mi-a facut semn ca pot vira la stanga. Am efectuat virajul usor..in momentul acela din partea exterioara dreapta a autovehiculului care m-a lasat sa trec..a venit un biciclist care m-a lovit in usa din spate dreapta.
Am coborat din masina..sa vad daca s-a intamplat ceva. Biciclistul nu avea nimic..a refuzat ingrijire medicala
Am fost la politie totusi..acolo am primit o amenda pentru neacordare de prioritate si 3 puncte penalizare
Biciclistul a scris si in procesul verbal ca nu doreste ingrijiri medicale.
I-am zis ca daca nu poate ajunge acasa il voi duce eu..dar a refuzat
La fata locului bicicleta nu a prezentat avarii..ba chiar a ajuns cu ea acasa..la 30 km de la locul accidentului
Peste 5 zile primesc un telefon de la acesta..cum ca a fost cu bicicleta la service..si ca ma costa 630 lei pe ce a reparat la ea.
I-am zis sa imi acorde timp sa fac rost de bani (sunt inca elev in ultimul an de liceu..deci nu am un loc de munca pentru a face asa repede rost de bani :)
A trecut 20 de zile de la accident..iar el ma ameninta ca ma trimite in judecata daca nu primeste banii.

Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 16:04, 13 Martie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti-i devizul de reparatie (nu factura) in care sunt trecute toate reparatiile efectuate. Este posibil ca biciclstul sa profite de ocazie si sa repare si alte defectiuni care nu au nicio legatura cu accidentul. Fiti de acord numai cu reparatiile care au legatura cu accidentul.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va prezinte un deviz de reparatii si ii achitati costurile de reparartii, conditionat ca bicicleta sa fie cea implicata in accident, deoarece cu siguranta este alta!
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
IOAN BITIUȘCĂ, Avocat
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii dati asigurarea, poate sa se adreseze asiguratorului, apoi poate sa se stearga cu ea la fund, ca aia nu sunt societate de binefacere. Nu il mai bagati in seama. E santaj curat. Sa se adreseze justiției daca îl țin băierile.
Din ceea ce relatati cred ca ati fost sanctionat pe nedrept pt neacordare de prioritate (biciclistului) . In acel sector de drum cu intersectie, biciclistul in calitate de participant la trafic nu ar fi avut ce sa caute in partea dreapta a autoturismului ci in spatele acestuia (presupun ca sensul de mers are doar o singura banda).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina bicicleta ContSters318924 ContSters318924 Buna seara,acum o luna am avut un accident cu o bicicleta intr-o intersesctie pe un drum cu prioritate am avut intentia de a vira dreapta,in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Accident cu biciclist bLk bLk Bună ziua! Am fost soferul unui accident in care a fost implicat un biciclist. Deplasandu-mă cu mașina am vazut un biciclist care se deplasa cu viteza ... (vezi toată discuția)
Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)