avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu biciclist

Bună ziua!
Am fost soferul unui accident in care a fost implicat un biciclist.

Deplasandu-mă cu mașina am vazut un biciclist care se deplasa cu viteza spre mine (eu fiind pe sens opus), el pierzând controlul a ajuns pe banda mea.
Crezând ca vrea sa facă stânga la o intersecție ( intrand pe partea mea imi taia calea) am oprit masina lasandu-i loc in dreapta mea aprox 1 metru.
Intre timp el a incercat sa revina pe partea dreapta a carosabilului, lovindu-mi masina fiind proiectat in parbrizul meu, apoi in stanga masinii pe partea lui a carosabilului. Dupa accident sustinerea ca nu m-a vazut si ca a ramas fara frana.

Precizez ca era baut si ca drumul nu are marcaj, pe mine m-a suprins oprit putin trecut de jumatatea drumului (2.5m in stanga masinii / 1m in dreapta), el l-a impact fiind pe jumatatea drumului.

A doua zi am fost contactat "sa ne intelegem", dandu-mi impresia ca doreste sa-l despagubesc insistand ca nu aveam ce cauta pe partea lui de drum.

Am incercat sa iau legatura cu martorii de pe strada, dar niciunul nu a vazut accidentul, doar pe el mergand cu viteza. Martor pana acum la accident fiind doar pasagerul din dreapta.

Am chemat politia si s-au facut masuratori dupa accident.
Pot fi tras la răspundere in viitor? Banii pe reparația mașinii ii pot recupera daca nu am Casco?



Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
bLk, utilizator
Cel mai recent răspuns: bLk , utilizator 17:27, 18 Septembrie 2018
Buna ziua!

Daca in cuprinsul Notei de constatare, a raportului sau procesului verbal intocmit de catre agentul de politie nu a rezultat faptul ca Dvs. va faceti raspunzator de accidentul produs ori nu v-a fost retinut vreun procent din culpa, nu trebuie sa aveti motiv de ingrijorare.
Agentul de politie a consemnat avariile cauzate autoturismului Dvs. in acel eveniment rutier?
Ar trebui sa mergeti in prealabil la un service auto sa va intocmeasca un Deviz de reparatii si apoi sa il convocati pe biciclist in vederea rezolvarii pe cale amiabila cu privire la cuantumul despagubirii Dvs. reprezentand contravaloarea reparatiilor autoturismului, iar in masura in care nu va intelege sa dea curs invitatiei si sa va achite contravaloarea prejudiciului, va trebuie sa il actionati in judecata.
O dupa-masa frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
Au fost constatate avariile iar masina este deja in service, alegand sa o repar cu banii mei deoarece am nevoie de ea. Voi pastra facturiile pentru demonstrarea cheltuieliilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am provocat accident auto ? ovi47 ovi47 Buna ziua, Vineri,02.11,in timp ce ma deplasam pe DN 85,pe raza unei localitati am efectuat o depasire regulamentara a unui autoturism( rulam in coloana la ... (vezi toată discuția)
Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)