avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Regim microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Regim microintreprindere

firma mea este inregistrata ca microintreprindere de la in fiintare.
avand in vedere ca desfasor activitate pe piata de capital (tranzactionare in nume propriu) mai pot fi microintreprindere?
Cel mai recent răspuns: dsioma , utilizator 17:22, 4 Mai 2017
Da, daca aveti contul de tranzactionare la bursa si actiunile figureaza pe firma, platiti in continuare impozitul pe venitul microintreprinderii.
LA ALINIATUL 3 DIN DEFINITIA MICROINTREPRINNDERELOR, SE SPECIFICA , VENITURI , ALTELE DECAT DE PE PIATA DE CAPITAL.
CUM RAMINE ATUNCI?
Nu vi se aplica acel aliniat. Acela este doar daca prestati activitate pentru altii pe piata de capital. Daca luati actiunile pe un cont deschis pe srl, asa cum v-am scris, adica actiunile sunt in proprietatea srl-ului, cu bani din srl dividendele intra tot in srl.
in legea activitatii pe piata de capital 297 pe 2004 este prevazut si tranzactionarea in nume propriu.
multumesc pentru raspunsuri
Din codul fiscal art. 48 (6) Nu intră sub incidența prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:
............
b) desfășoară activități în domeniile asigurărilor și reasigurărilor, al pieței de capital, cu excepția persoanelor juridice care desfășoară activități de intermediere în aceste domenii;

Alte discuții în legătură

Majorare capital social sau adaugare cod caen dsioma dsioma buna ziua am o microintreprindere si in prezent platesc impozit pe venit. obiectul de activitate este comert online, dar eu tranzactionez si pe BVB la ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere caen 7320 baga baga Buna ziua O firma care inregistreaza venituri din studierea pietei, CAEN 7320 poate fi considerat microintreprindere (cifra de afaceri sub 65.000 euro), ... (vezi toată discuția)
microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)