avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetare executare silita pentru necompetenta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incetare executare silita pentru necompetenta teritoriala

Buna ziua,
Am o problema privind o executare silita si as dori un sfat de la un profesionist.
In anul 2013 am fost executat silit pentru un credit, dar tot in acelasi an mi-am schimbat orasul de domiciliu.Zilele trecute am aflat de competenta teritoiala a executorilor si l-am sunat pe executor sa vad care este stadiul dosarului,i-am cerut o copie a acestuia si i-am solicitat inchiderea dosarului pe motiv de necompetenta teritoriala,dar acesta a refuzat spunadu-mi sa fac contestatie la executare.Tot el mi-a confirmat ca nu poate sa imi execute proprietatile din afara jurisdictiei lui dar daca imi intra bani in conturile poprite acestea ii sunt virate lui.Intrebarile mele sunt:
1.Este legal sa se continuie executarea daca eu nu mai apartin de jurisdictia lui?
2.Daca face un abuz, cui ar trebui sa ma adresez?

Multumesc anticipat pentru raspuns!


Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:34, 4 Mai 2017
1) Executorul judecătoresc rămâne competent să continue executarea silită chiar dacă după începerea executării debitorul şi-a schimbat domiciliul.
2) Instanţei de executare.
Buna ziua,si multumesc pentru raspuns
Totusi executorul poate continua executarea doar prin poprirea conturilor.In rest pentru bunuri gen masina sau imobile, nu poate face nimic.Chiar el mi-a spus acest lucru.Deci daca ,conturile sunt goale(doar nu-s nebun sa le alimentez),atunci sansele sa recupere ceva sunt 0.Si sincer va spun ca sunt la al doilea caz de executare, iar respectivul executor a inchis dosarul pe motiv de necompetenta teritorila,si a trimis catre toate bancile adresa cu ridicare de indata a poprii.
Partial este corect tot ce spuneti, actualul executor judecatoresc nu prea poate face mai mult de atat, insa creditorul poate face si daca se pricepe ori daca cineva îi deschide capul, va poate urmari silit si asupra imobilului care se afla in circumscriptia altei curti de apel decat cea de care apartine actualul executor judecatoresc. Dvs. sunteti indreptatit sa sperati ca nu o va face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Executare silita monatedys monatedys permiteti-mi sa fac o intrebare referitoare la o exec.silita asupra unui titlu exec.definitiv si irevocabil,dar care nu s-a pus in aplicare de catre AVAS ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)