Am o dilema. Sunt grafician salariat cu contract individual de munca. Din cand in cand mai primesc cate un proiect pe langa, vreo ilustratie, un afis, pentru diversi clienti, iar forma de colaborare aleasa a fost cesiune drepturi de autor, astfel incat eu sa n am nicio treaba cu ANAFul, iar toate taxele si impozitele sa fie platite si virate sau retinute la sursa, de firma platitoare. Pana acum nu am depus nicio declaratie pentru nimic la ANAF, pentru ca nu imi e clar ce anume trebuie sa depun.
Problema: urmeaza sa nasc in octombrie 2017 si nu stiu in ce masura se vor lua in calcul si veniturile din drepturi de autor. Nici nu stiu foarte clar ce acte de la ANAF trebuie sa pun la dosarul de cerere intrare in concediul de crestere copil. Pana acum am aflat ca venitul net din drepturi de autor care s-ar lua in calcul pentru indemnizatie ar fi cel pe care il iei in mana MINUS cheltuielile forfetare de 40% (probabil pentru ca ele nu intra in baza de calcul al impozitului de 16%). Dar inca nu stiu ce alte declaratii ar trebui sa depun pe la ANAF, intrucat urmeaza sa mai am si alte proiecte, si as vrea sa mi se ia in calcul si acele venituri.