avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternității fără ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternității fără ADN

Judecătoarea este reținută în a stabili paternitatea pe baza probelor testimoniale iar pârâtul este plecat din țară și nu vrea să facă ADN.ul. Nu s.a prezentat la test. Sunt probe cu martori, fotografii, înscrisuri. Ce pot sa fac și ce sentință ar putea da in privința dosarului, termenul pronunțării este peste 14 zile ? La ședința de azi ,dansa zicea că nu prea e de acord sa stabilească paternitatea fara ADN.
Buna ziua ! Am fost parte intr.un dosar asemanator sau daca nu chiar la fel.M.am prezentat la Iml si am primit o adeverinta ca am post prezenta + 1 martor in dosar...Si s.a stabilit in favoarea mea.A durat mai mult pronuntarea pentru ca a fost "lipsa de procedura " ... cu toate ca tatal stia de dosar,de testul adn si de tot ce se intampla,nu a vrut sa fie prezent ba chiar intr.un mod urat a raspuns cu injurii si amenintari...
Mulțumesc mult!
Fara testul ADN este foarte greu de obtinut ceea ce doriti.
Doar in conditii exceptionale se poate.
Faptul ca presupusul tata nu se afla in tara va este defavorabil si va forteaza sa aveti un probatoriu foarte solid.
Daca instanta nu este convinsa se poate respinge actiunea.
Pe de alta parte exista si interesul suprem al minorului dar acesta nu este mai presus decat dreptul la un proces echitabil al partilor din proces.
De principiu, trebuie efectuata o expertiza medico-legala, in vederea determinarii filiatiei.

In situatii de exceptie aceasta proba nu e incuviintata de instanta.
Va mulțumesc mult! Dar vreau sa precizez că el a fost la un termen în care s.a declarat de acord cu testarea ADN dar când a primit hârtiile de la tribunal in care era fixată data testării, a plecat din țară, la o săptămână după , a mai fost citat dar nu sunt.a mai prezentat deloc deși știa de citații de la părinții săi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)