avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselatorie

Sotia mea a primit acum doi ani un mesaj de la un fost coleg de facultate, prin care acesta solicita bani pentru sotia lui bolnava de cancer. De buna credinta, sotia i-a donat niste bani. Recent, omul a cerut alti bani, pentru o fractura a aceleiasi sotii, ceea ce ne-a starnit suspiciuni.
Am reusit sa o contactam pe respectiva sotie , care a avut intradevar cancer, dar nu a vazut nici un ban de la sot (fost) si nici nu a avut habar de actiunile lui. Reiese ca omul are o adictie la jocuri de noroc, si a excrocat in felul asla inca cel putin 5 colegi din promotia lor.

Intrebare: ce posibilitati legale avem la dispozitie pentru a incerca sa recuperam paguba? Ce fel de actiune putem initia in acest sens si unde (politie, justitie) ?

Cum pot autoritatile sa-l oblige la returnarea banilor excrocati?
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
mirceani, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc.
Cateva precizari:
Nu exista nici o legatura intre sotia mea si sotia respectivului.
Am contactat-o pe respectiva doamna prin FB, si am obtinut marturia ei scrisa (email) ca nu a cunoscut faptele fostului sot, si NU a beneficiat de nici un leu de la el.
Depuneti plangere penala, sa stabileasca organul judiciar daca este sau nu inselaciune, mie imi pare ca este.
Se poate face asta de la distanta?
Adica stiu ca pot depune plangerea prin posta.
Dar o data depusa plangerea, se poate judeca cauza in lipsa (NU locuiesc in Romania) , si mai ales fara avocat?
Paguba produsa nu justifica cheltuiala angajarii unui avocat .
Multumesc
Daca plangerea este depusa, organul de urmarire trebuie sa solutioneze dosarul, sa stranga si sa administreze probe. Vor fi chemate pentru declaratii toate persoanele implicate, inclusiv dvs si sotia.
Analizati in concret daca se justifica depunerea unei plangeri avand in vedere ca prejudicul este unul mic, desi daca spuneti ca nu sunteti singurul pagubit prin aceasta metoda, faptuitorul ar trebui sa suporte rigorile legii.

Alte discuții în legătură

Înșelăciune tentativa de inselaciune si fals aplesea95 aplesea95 Bună seara, Am o nelamurire in ceea ce privește pedeapsa in cazul următoarelor infracțiuni: înșelăciune, tentativa de inselaciune si fals. Am ... (vezi toată discuția)
Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Fila cec ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)