avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot amenaja aleea/servitutea de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot amenaja aleea/servitutea de trecere

Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez un teren al carui acces la o cale publica se face printr-o servitute de trecere.
Servitutea instituita este cu latura de 2m si doar o parte din lungimea ei este amenajata cu dale de beton, poarta nefiind definita individual pentru aceasta servitute.
Intrebari:
1. Pot realiza trasee pentru utilitati, subterane si supraterane pana la terenul unde doresc sa construiesc o casa fara a cere acordul in scris al proprietarului terenului pe care este instituita servitutea?!
2. Pot amenaja cu dale de beton intreg traseul servitutii de trecere, deoarece momentan mai mult de 2/3 este o poteca de pamant printr-o gradina?!
3. Pot delimita prin gard servitutea?
4. Pot construi o poarta individuala?
5. Pot construi stalpi de iluminat pe traseul aleii de servitute de trecere?

Alte discuții în legătură

Acces impracticabil la teren intravilan Laki2000 Laki2000 -Buna ziua! Doresc sa-mi introduc utilitatile la terenul pe care-l detin in proprietate. Singura cale de acces (domeniul primariei) la terenul meu intravilan ... (vezi toată discuția)
Drum acces casa construita in 1962-cu act vanzare cumparare an 2004 mychelo67 mychelo67 ce latime trebuie sa aiba drumul de acces?acesta are pe o parte 3 stalpi de beton retele electice.;iar pe partea cealalta terenul a doi vecinii cu care am ... (vezi toată discuția)