-Buna ziua! Doresc sa-mi introduc utilitatile la terenul pe care-l detin in proprietate. Singura cale de acces (domeniul primariei) la terenul meu intravilan este numai movile si betoane ( un cub cu latura de 2m + 10 "T"-uri tot de beton armat) si nu se poate parcurge nici macar pe jos. Dupa 2 cereri depuse la primarie pt facilitare acces cu auto(doar inlaturarea obstacolelor si nivelarea terenului, nicidecum pietruire,betonare sau asfaltare), timp de 1an nu am obtinut decat promisiuni.
Ce posibilitate legala am pentru remedierea acestui aspect, avand in vedere ca sunt cu impozitul la zi si detin certificat de urbanism si nomenclator stradal?
Cheltuielile cu amenajarea drumului de servitute(de acces) îi revin celui care profită de aceasta prin urmare forumistului care are nevoie de aceast=ă trecere și nu de proprietarul fondului aservit, pe care va trece acest drum. (art.630-631 Cod civil- art.765 NOUL COD CIVIL)Prin urmare d-voastră vă revine obligația de amenajare a căii de acces și nu primăriei.
Userul spune ca acea cale de acces este "domeniul primariei"... imi rezulta destul de publica, dupa mine. Daca nu e asa, e de vazut atunci care e situatia juridica concreta.
Aveti dreptate, este domeniul primariei si singura cale de acces la mai multe parcele printre care si a mea. Acest lucru rezulta din planul de la OCPI, din cadastru, din planul general al primariei. In cazul in care voi dori ulterior sa fac aductiune de apa, canal, energie electrica, cu aprobari, etc, le voi suporta eu; acestea insa trebuiesc facute pe domeniul public- din cate cunosc eu, dar, pana atunci, consider- nu stiu exact cum spune legea- ca trebuieste amenajata aceasta singura cale de acces.
Va multumesc!
Servitute
ONU EMIL
Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)