avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala pentru militari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala pentru militari

Buna ziua!
Sunt un militar in rezerva (din anul 2009) cand, in urma unei evaluari medicale am fost trecut direct in retragere cu decizia "apt limitat la pace si razboi".
Mentionez ca, la data respectiva aveam o vechime in serviciu, doar ca militar, de 19 ani si 5 luni si as mai fi avut nevoie de 7 luni pentru a beneficia de pensie de serviciu anticipata partiala. Ulterior, prin stagii succesive de cotizare am depasit cei 20 de ani specificati de lege (a pensiilor militare).Am solicitat un punct de vedere Casei de Pensii Sectoriale privind situatia mea concreta si am fost informat ca "nu pot beneficia de pensie anticipata partiala intrucat la momentul trecerii in rezerva nu incheiasem 20 de ani de vechime in serviciu"
Dar, pe de alta parte in corpul legii respective se specifica ca militarii sunt tratati in mod egal s.a.m.d. As dori sa aflu, va rog, ce este de facut dpdv juridic pentru solutionarea situatiei mele concrete.

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie anticipata partiala la 42 de ani? dorat dorat lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la ... (vezi toată discuția)
La ce tip de pensie mă încadrez la 47 de ani? Daniel73 Daniel73 Am în sistemul militar 29 de anI, 2 ani scoala militara și 27 de ani in serviciu fiind 21 de ani pe condiții speciale și 6 ani pe deosebite. De curând am ... (vezi toată discuția)
Pensiile militarilor phlorin_v7a phlorin_v7a As putea beneficia de pensie militara (in conditiile in care se cere sa am 20 ani in campul muncii din care 15 ani in institutia militara in care activez), ... (vezi toată discuția)