avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere auto care nu mai exista fizic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere auto care nu mai exista fizic

Buna ziua,
As dori sa radiez de la politie si administratia financiara o masina, care nu mai exista fizic din 2010, cand am avut accident cu ea. Ca document ramas de atunci am un proces verbal facut de politie in care sunt constatate daunele majore. Masina a fost distrusa in accident. Epava a fost lasata la un domn intr-o localitate din zona, care avea un service auto, care din pacate nu mai locuieste in acea localitate si nici nu am cum sa mai dau de el. Masina a fost dezmembrata.
Am vrut sa o radiez de la administratia financiara sct 6 cu declaratie pe proprie raspundere (am inteles ca s-a mai procedat asa), dar am fost trimis la politie pentru radierea din circulatie, dupa care sa revin la ei. La politie nu vad sa existe o procedura pentru cazul de mai sus.Am in plus ca document doar chitanta pentru locul de parcare de resedinta. Cum se poate proceda? Sa nu mai platesc impozit pe ceva ce nu mai exista. Ps.Am toate actele in original si numerele.
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
tony999, utilizator
Cel mai recent răspuns: valipopa , utilizator 11:30, 6 Decembrie 2018
Domnule, am vazut masina refacuta dupa accident declarat dauna totala, e drept ca ii lipseau niscai praguri si nu as fi urcat in ea, dar ea exista... nu stiu de unde aveti cunostinta ca domnul nu mai sta in localitate sau ca nu a refacut masina si merge cu ea ilegal. Asta e riscul aici, la declaratia aceea, ca declarati ceva ce nu cunoasteti.
Masina nu mai exista, am vazut-o dezmembrata, iar la starea in care era , nu avea ce sa mai refaca, era acordeon. Domnul nu mai sta in localitate ca am fost la el in sat, unde a stat.Vecinii au zis ca s-a mutat in alta localitate.Numarul de telefon nu mai este bun.

Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
tony999, utilizator
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil
In baza declaratiei notariale solicitati la administratia fiscala radierea bunului mobil
Autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto dupa achitarea la zi a tuturor obligatiilor aferente bunului mobil
Ulterior solicitati la SPR evidenta auto,radierea din circulatie
Succes !
Multumesc!
Problema care se iveste in acesta situatie, este ca autoritatea fiscala cere pentru scoaterea din evidenta, pe langa declaratia notariala, si certificatul de radiere. Acest certificat de radiere este emis (avizat) de serviciul de inmatriculari. E un fel de " ce a fost intai, oul sau gaina?" Nu de alta , dar ca sa obtii ceva de la DRPCIV e o adevarata aventura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe și impozite, auto GabbyD9823 GabbyD9823 Bună ziua, am avut o mașină cu care am avut un accident si am avut dauna totală iar eu nu am apucat sa ajung sa o înmatriculez și la poliție, doar la ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)