avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de Calitate de Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de Calitate de Mostenitor

Cum se poate obtine Certificatul de Calitate de Mostenitor la Notariat.
Sunt unicul mostenitor si am toate documentele pentru dezbaterea successiunii: certificatul de deces al tatalui meu, certificatul de nastere al meu,titlul de proprietate,certificat de atestare fiscală.

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:39, 22 Septembrie 2009
Foarte simplu: mergeti la un notariat din raza domiciliului defunctului, unde se va deschide succesiunea si vi se va atribui intr-un final, certificatul de mostenitor! B-)
Buna ziua!
ce doriti sa obtineti certificat de calitate de mostenitor sau certificat de mostenitor?
singura diferneta intre cele doua este in certificatul de calitate nu se include nimic in masa succesorala.
Bineinteles ca mai este si diferenta de cost, in rest procedura este aceeasi.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.
Am nevoie de Certificatul de Calitate de Mostenitor pentru a cere informatii de la banci despre conturile bancare si dupa aceea sa cer Certificatul de Mostenitor cu toate conturile incluse in masa succesorala. Nu vreau sa obtin Certificatul de Mostenire si dupa aceea un Certificat Suplimentar.
As aprecia daca cineva poate sa imi spuna care este onorariul notarului pentru Certificatul de Calitate de Mostenitor si cit dureaza.
Va multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
casavie, utilizator
buna dimineata!
stiu ca se permite notarilor ca in cadrul dezbaterii procedurii succesorale sa faca adrese la bancile indicate de mostenitori pentru a vedea dc defunctul a avut conturi decchise la banca respectiva.
in acest caz procedura dureaza ceva mai mult, functie de momentul in care primesc raspunsul bancii.
Ca si costuri un certificat de calitate nu ar trebui sa depaseasca suma de 200 lei.
se perecpe un onorariu de 50 lei pt fiecare succesibil.
mergeti la mai multi noatri si interesati-va de costuri.
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)