avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis de conducere expirat in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis de conducere expirat in strainatate

Buna ziua! As dori sa stiu cum anume trebuie procedat pentru preschimbarea permisului de conducere expirat in urmatoarea situatie: cetatean roman cu domiciliul in CI in Romania, pe o adresa care nu mai este valabila (apart. ANL luat in chirie la data obtinerii CI, dar la care s-a renuntat ulterior) si cu resedinta permanenta in Suedia. Singurele acte ''valabile'' sunt CI (cu precizarea facuta deja) si pasaportul unde se mentioneaza resedinta in Romania, ambele acte fiind obtinute inaintea mutarii definitive in Suedia, deci inca in termen.
Permisul de conducere a expirat din octombrie, dar nu am sesizat pana acum.
Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu stima, Gabi
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:59, 27 Iulie 2022
Daca CI este inca in termen de valabilitate solicitati preschimbarea permisului ca urmare a expirarii valabilitatii.
Trebuie sa veniti in RO intrucat aveti nevoie de fisa medicala ptr preschimbare.
CI este inca in termen de valabilitate, dar nu mai am practic domiciliu in Romania si nici medic de familie, asig.medicale,etc. Cum trebuie sa procedez pt.fisa medicala?
Nu trebuie sa dovediti ca aveti domiciliu si nu aveti nevoie de medic de familie. Va faceti fisa medicala la o clinica autorizata sa elibereze fise med auto.
Pentru renoirea permis categoria B expirat
DRPCIV. Faceti programare si aveti grija sa aveti toate documentele cerute si indicate pe site.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea permisului de conducere alinapricopi alinapricopi buna ziua am obtinut permisul de conducere in italia acum m-am stabilit in Romania si mi-am schimbat numele dupa casatorie ce acte sunt necesare trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto bubutu2 bubutu2 Buna seara!Ce taxe,va rog, trebuie sa platesc si ce documente trebuie sa depun pentru eliberarea unui permis auto cu noua adresa de locuit?.Posed inca ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis IANCUELENA IANCUELENA la schimbarea unui permis auto care nu a expirat dar trebuie schimbata adresa pentru ca nu corespunde cu cea din ci trebuie adeverinta medicala de la medicul ... (vezi toată discuția)