avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Dubii asupra expertizei - specializarea auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Dubii asupra expertizei - specializarea auto

Bună seara!Sunt mama unei fetițe de 12 ani ,decedata în urma unui accident rutier.A ajuns rezultatul expertizei și as dori o parere.Dupa măsurători ,a fost proiectata 19,2 metri (nu se stie cat a fost dusă pe capotă ).13,5 m frână, dupa impact. (Nu înainte ).Viteza rezultata=44,6km/oră. Îmi puteți spune cum s a putut ajunge la calculul ăsta? Sofez de 21 de ani,îmi pare o jignire adusa inteligentei umane ,pe lângă restul...mașina mutata (ca sa nu blocheze circulația),filmarea dispăruta,martori oculari audiați astazi.Dupa un an și o luna (la cererea mea).
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:06, 18 Mai 2017
Mulțumesc. Asta o să facem,nu pentru alt motiv .E vorba de liniștea noastră sufletească, care atâta timp cât lucrurile nu sunt clare și corecte,lipsește. E greu de acceptat o situație ca asta oricum.Dar cand pe langa tragedia ce traim este și nedreptate, devine insuportabil.
Ar trebui sa descrieti avariile masinii care a lovit fata si atunci in mare parte se poate stabili si viteza. Pentru diverse viteze exista corespondent de avarii pe masina.
Dintr-o diagrama din literatura de specialitate rezulta ca la o distanta de aruncare a victimei de 19,20 m viteza autoturismului in momentulimpactului este de aproximativ 55 km/h. La o distanta de franare de 13 m rezulta o viteza de aproximativ 46 km/h. Este clar ca locul i care s-a considerat ca a avut loc impactul nu este cel considerat. Avandu-se la baza locul in care a cazut victima si cel in care s-a oprit autotirismul se poate stabili locul impactului si viteza atoturismului in momentul impactului.
ing. Ioan Ciobanu
Bună seara! Dacă cu 55 /ora se poate proiecta o persoană la 19.20 metri în aer,cu 80 la ora,ce distanta ar fi?Mulțumesc!
Pentru ca tocmai asta e problema.Șoferul a mutat masina ,pt a nu bloca traficul!Asta înainte de sosirea poliției.A declarat o dumnealui și eu personal am ajuns acolo înainte de poliție. Polițistul mi a spus ca nu e pb,se mută masina înapoi și se fac măsurătorile. (?).Făcând abstracție de ilegalitatea procedurii,cât pot fi de credibile acele măsurători?timp de noapte etc

Alte discuții în legătură

Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)