avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate retragerea unui sportiv dintr-un club
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

retragerea unui sportiv dintr-un club

Ce pasi trebuie urmati pentru a retrage de la un club sportiv scolar a unui sportiv care nu a participat pana acum la vreo competitie sportiva? Este suficienta retragerea efectiva, notificare verbala si/sau in scris catre club?
O eventuala revenire se poate face, in acelasi club sau altul? Si dupa cat timp?
Cel mai recent răspuns: geoni , utilizator 20:26, 25 Octombrie 2017
Apartenenta la un club sportiv se face in baza unui contract intre club si sportiv/ parinti. In contract gasiti clauze legate de modul de rupere a contractului - pe cale amiabila si/ sau pe cale juridica. Daca nu exista un contract scris incheiat, puteti face doar o notificare scrisa, depusa cu nr. de inregistrare/ data la club.
Sportivul poate fi legitimat pentru un anume sport si sa detina o legitimatie ca document sportiv cu care poate participa la competitii. Daca detine acest document, in urma ruperii contractului susmentionat, pe legitimatie trebuie sa apara transferul/ apartenenta la noul club.
Prin regulamentul federatiilor la care sunt afiliate diferitele ramuri sportive ale cluburilor se stabilesc termenele care faceti referire.
Completam, spunand ca in functie de statutul fiecarui club, federatie sportiva, exista si o perioada legala in care puteti face retrageri, transferuri, inscrieri, etc. Este important si daca sportivul nu are vreun angajament vis-a-vis de vreun plan de performanta, sau daca nu a incasat ceva sume pentru pregatire, subventii,sponsorizari, etc. ceea ce ar face mai dificila retragerea. Bafta!
Multumesc pentru raspuns. Deoarece nu era legitimata, nu s-a semnat niciun contract, am putut s-o retrag si s-o inscriu la alt club doar prin acordul verbal al partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare sportiv strain ETor ETor Cazul este urmatorul: Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea ... (vezi toată discuția)
Asociatie sportiva sau club sportiv MANOIL MANOIL Care este diferenta intre asociatie sportiva si club sportiv ? Care este procedura de inregistrare la federatia de specialitate? (vezi toată discuția)
Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)