avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! Pensie de hadicap + insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! Pensie de hadicap + insotitor

Buna ziua ! Tatal meu beneficiaza de o pensie de handicap , datorita faptului ca a suferit doua AVC-uri , Hemipareza stg predominand brahiala , Afazie mixta , Dementa vasculara , HTAGrad I cu risc aditional inalt.
Din prima faptului ca are nevoie de insotitor , eu sunt cea care il insotesc si il reprezint legal . Mentionez ca beneficiez de indemnizatia de insotitor si de alte beneficii in ceea ce priveste transportul public etc.
Intrebarea este urmatoarea : Momentan tatal meu este internat la sectia de psihiatrie cronici datorita unor stari de agresivitate , agitatie , delir . Oare pe perioada spitalizarii sunt in drept sa primesc indemnizatia de insotitor sau trebuie sa anunt ?

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral, anulare imputernicire pe cont codin12 codin12 Sora mea a deschis proces cerind instantei sa ii fie atribuita casa mamei mele bun propriu tata fiind si el decedat.Mama a avut bani la banca.In 2012 a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua....tatal meu a primit in ianuarie 2023 certificatul ... Seppisarpe Seppisarpe Buna ziua....Tatal meu a primit in ianuarie 2023 CERTIFICATUL GRAD de HANDICAP GRAV ASOCIAT PERMANENT,fiindca are 75 de ani dar nu i-a fost bifat ,,cu ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad de handicap armo armo va rog sa-mi spuneti daca diagnosticul: -dementa mixta vasculara si senila -SD pseudobulbar cu deteriorare cognitiva severa HTA st ii -hipoacuzie severa ... (vezi toată discuția)