avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE INTRETINERE MINORI DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE INTRETINERE MINORI DUPA DIVORT

Buna ziua,va rog sama ajutati
Prietenul meu are 2 minori din casatorie anterioara pentru care platestepensie de intretinere dupa divort 16 din salar pe minor adica 180 ron pentru un copil.
Din actuala relatie avem 2 minori unul de 1an si 2 luni si un bebe de 1 luna. Am dorisa stim cum trebuie sa platim in continuare pensia de intretinere pentru minorii din prima casatorie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:00, 10 Mai 2017
Domnul are în intreţinere 4 minori, deci va datora celor doi copii câte 12,5% din venitul său net, în total 25% .Deschideţi acţiune în instanţă pentru stabilirea noului cuantum al pensiei de intreţinere.
Deci in acest moment plateste 360lei ptr cei 2 copii din relatia anterioara. In cazul in care veti deschide dvoastra o actiune, copiii din relatia anterioara vor beneficia de 25% din netul demonstrabil, respectiv de 25% din salariul miminm BRUT pe economie, daca tatal nu arata ca este angajat cu forme legale undeva.
In acest moment SMB este de 1450, 25% din acesta insemnand 362,5 lei, de platit catre cei 2 copii din relatia anterioara DACA NU DEMONSTREAZA UN ALT VENIT!

Mai clar, daca domnul castiga acum un net demonstrabil de 1450 (sau mai mare), nu are sens sa cereti vreo modificare.
Dupa cum nici daca nu e angajat cu forme legale undeva nu are sens sa cereti modificarea.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
asaofi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaintare pentru cerere de marire a pensiei alimentare Danydany81 Danydany81 Buna ziua. Am primit o instiintare de la tribunalul din Hunedoara (fostul domiciliu) din partea fostei sotii, pentru marirea pensiei alimentare a minorului ... (vezi toată discuția)
Solicitare de marire a pensiei de intretinere kasonizsolt kasonizsolt Buna ziua! Sunt divortat din 2012, si am doi copii minori in intretinere.Prin hotarare judecatoreasca, fosta sotie a fost obligata la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Divort, recalculare pensie de intretinere ceruta de tata simonausurelu simonausurelu Sunt divortata de doi ani si am in intretinere doi copii minori de respectiv 8 si 6 ani.Primesc pensie alimentara pentru copii de la fostul sot de 700 ron ... (vezi toată discuția)