avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare impozit

Bună ziua,
Vă rog să îmi spuneți dacă în condițiile în care am plătit impozitul pe casă și teren până la sfârșitul anului și dacă, între timp, la jumătatea anului, vând casa și terenul respective, pot recupera parte din impozitul plătit? Dacă da, cui mă adresez și în baza cărei legi?
Mulțumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:08, 13 Mai 2017
Impozitul anual datorat casa/teren nu se restituie
Mulțumesc pt. răspuns. Dar, iertați-mă că insist, viitorul proprietar beneficiază de impozitul plătit de mine în avans până la sfarsitul anului, sau trebuie sa plătească din nou impozitul de la data când devine proprietar?
Viitorul proprietar trebuie să depună declarație în termen de 30 zile de la data dobândirii în vederea stabilirii impozitului și datorează impozit începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

Dvs nu puteți recupera impozitul plătit pentru lunile de la data vânzării până la sfârșitul anului.

Potrivit normelor metodologice de aplicare ale art 455, cod fiscal
[ link extern ]
12. Impozitul pe clădiri este anual și se datorează începând cu data de 1 ianuarie, până la data de 31 decembrie a anului fiscal.

13. Impozitul pe clădiri se determină pentru un an fiscal conform situației existente la data de 31 decembrie a anului anterior.

Conform art 461, cod fiscal
[ link extern ]
(1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior
din norme
[ link extern ]
57. În vederea stabilirii impozitului pe clădiri, contribuabilii au obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială se află clădirea, în termen de 30 de zile după cum urmează:

a) pentru o clădire dobândită prin acte translative ale dreptului de proprietate, de la data menționată în act;
...
58. Impozitul pe clădiri se stabilește pe baza declarațiilor prevăzute la pct. 57, începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Mai 2017
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta toderita toderita Buna ziua, propietarul de la care am cumparat apartamentul a platit impozitul pe tot anul.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc si eu din nou acest ... (vezi toată discuția)
Plata impozit spatiu chelus chelus Salut, Tocmai ce am cumparat o garsoniera impreuna cu iubita mea, si ieri am fost sa o inscriu la primarie. Am cerut date exacte despre cat, si cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta mariastehlik mariastehlik Am achizitionat o locuinta, in cursul lunii februarie. 2017. De cand datorez impozit pe anul in curs? (vezi toată discuția)