avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract chirie

Buna ziua,
Stau in chirie intr-un alt oras decat cel de resedinta, dar chirie e prea mult spus.
Practic parintii prietenei mele au un apartament si eu stau impreuna cu ea in el, fara sa le platesc vreo suma de bani, platesc doar cheltuielile lunare ( utilitatile ).
Din punct de vedere legal, nu cred ca este corect si ar trebui sa fac un contract de inchiriere pentru a putea avea viza de flotant si sa fiu recunoscut ca avand domiciliul aici.
In caz ca cel care inchiriaza, nu are nici un beneficiu banesc cum trebuie facut acel contract, care sunt pasii?
In cazul prietenei mele, este vreo problema dpdv legal? Nici ea nu are viza de flotant, dar sta in apartamentul parintilor ei.

La ce riscuri, dpdv legal ne expunem?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
Kaszy, utilizator

Alte discuții în legătură

Viza de flotant pentru chiriasi elyn elyn Buna seara, Am inchiriat un apartament unei familii acum un an si anul acesta am reinnoit contractul si l-am inregistrat la Administratia Financiara din ... (vezi toată discuția)
Flotant smarandita67 smarandita67 daca eu am domiciliul in acte in orasul x si momentan locuiesc si lucrez in orasul Y unde stau cu chirie intr-un apartament si am contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant presupune platirea unor taxe de catre gazda? irinalexandra irinalexandra Buna. Eu locuiesc in alt oras decat resedinta mea si stau la matusa mea fara a plati insa chirie, doresc viza flotanta dar ea nu vrea sa plateasca impozite ca ... (vezi toată discuția)