avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua,

Sotul meu a depus un dosar in instanta pt desfacerea casatoriei.
De la data depunerii dosarului privind divortul, acesta nu s-a mai interesat de copilul nostru.
Ulterior, acesta a mai depus un dosar la judecatorie pentru stabilirea programului de vizitare al minorului.
Ar putea sa ma lamureasca cineva de ce nu a introdus aceasta speta in primul dosar in care solicita desfacerea casatoriei? De ce a mai depus un dosar?
Fata de cele de mai sus, mentionez ca nu i-am restrictionat dreptul la vizita in niciun fel.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CMC17 , utilizator 07:57, 11 Mai 2017
Probabil nu a fost bine sfătuit. N-are importanţă că se judecă 2 dosare diferite.Oricum, dvs. trebuie să achiesaţi la cererea lui de program de vizită, ca să nu plătiţi cheltuielile lui de judecată.
Vă sfătuiesc ca în întâmpinarea ce o veţi depune, să scrieţi punctual cum propuneţi dvs. să se desfăşoare programul de relaţii tata-minor. Puteţi să cereţi ca instanţa să oblige reclamantul la anunţul prealabil,în scris, cu n zile înainte dacă nu poate să ia copilul la program.
Buna seara,
E posibil ca cel care il consiliaza sa formuleze 2 dosare ca sa ia de doua ori onorariu.
Aratati in intampinare ca sunteti deacord sa isi vada copilul si, eventual, aratati care ar fi si solicitarile dumneavoastra cu privire la program.
solicitati aplicarea prevederilor art. 454 C.Pr.Civ Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere. Dispoziţiile art. 1.522 alin. (5) din Codul civil rămân aplicabile.
Va multumesc pentru raspunsul rapid!
Va multumesc pt operativitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea casatoriei spunand ca este din vina exclusiva a sa, va plati cheltuielile de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată davidcornel davidcornel Bună ziua. In urma unui divorț soția dorește actualizarea sumei pentru alocația copilului. Un lucru pentru care am incurajat-o. In cerere avocata soției ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare cu clauza de intretinere - acord anulare Liviu L. Liviu L. Buna ziua, am si eu o intrebare ; am un unchi care mi-a facut mie si sotiei act de vinzare cumparare cu intretinere dupa un timp cam 1 luna , unchiul meu a ... (vezi toată discuția)