avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbarea domiciliului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbarea domiciliului

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai aparte in legatura cu locul de munca. Eu eram angajat pana nu demult, ea nascand, s-a ocupat de casa si cresterea copilului. Acum a gasit un loc de munca dar in alt judet la o distanta de 180 km de domiciliul din buletin. Acest loc de munca, presupune mutarea familiei (noi doi + minor de 3 ani) in judetul in cauza. Precizez ultimul an in care a fost angajata a fost in 2013, nu a realizat venituri, nu a beneficiat ajutor de somaj iar unicul venit a fost indemnizatia de crestere a copilului in valoare de 200 de lei.

Intrebarea mea ar fi daca putem beneficia de prima de relocare data de catre stat si care e procedura care trebuie urmata?

Mentionez ca luarea in spatiu pentru schimbarea CI in localitatea in respectiva nu ar reprezenta un impediment.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
horiaxt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 11 Mai 2017
In prezent, sunteti înregistrat ca şomer la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă ?
In momentul de fata nu sunt inregistrat la AJOFM si nici sotia
Numai persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă pot beneficia de prima de relocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)
Angajare peste 50 km labuta labuta Daca nu sunt somer si nu am loc de munca beneficiez de beneficiile legii privind suma pentru cazare daca ma angajez la o distanta de 100 km? Multumesc. (vezi toată discuția)
Subventii pentru relocare carmenika carmenika Daca am plecat prin demisie de la ultimul loc de munca, insa ma inregistrez la AJOFM ca somer fara subventie , pot beneficia de prima instalare, decontare ... (vezi toată discuția)