avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate sa fi dat in judecata pentru o recenzie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate sa fi dat in judecata pentru o recenzie?

Am fost cazata la o pensiune, unde am avut o experienta foarte neplacuta. Am mers deoarece am avut o nunta acolo. Mirii, au negociat preturile cu managerul pensiunii.. Asa ca o camera simpla cu 100 lei si cea dubla cu 150 lei.
A existat si o eroare in transmiterea informatiei. Mireasa informandu-ma ca s-au mai cazat un cuplu acolo si si-au rezervat camera simpla.
Am zis ca imi iau si eu asa cu partenerul meu, doar pentru 5 ore e bine si asa.
Ajunsi in incinta, ne-am cazat initial. Eu cu partenerul meu. La receptie se afla Managera pensiunii. Am cerut camera simpla. Si am intrebat, 100 Lei? -Daaa
Mi-au facut copie xerox la buletin, am dat banii, 100 lei si am primit cheia. Am intrebat atat? -Daa
Dar factura? Si ni s-a zis ca o sa primim dimineata. Am lasat asa. Am urcat in camera, si ne-am pregatit sa mergem la nunta. In camera cand am ajuns, erau 2 paturi separate.
Cand se termina nunta, ni se spune ca trebuie sa mai achitam inca 50 lei, altfel nu poate urca decat o singura persoana. Bineinteles ca nu mi-a convenit. Si am inceput sa tratez situatia. Spunandu-i doamnei: de ce nu ne-a informat de la bun inceput care sunt tarifele, si cum e procedura, care este pretul pentru amandoi. Pentru ca amandoi eram cand ne-am cazat.Si de ce ne-a lasat sa urcam amandoi... nu am ajuns nicaieri. In final am achitat inca 50 lei si am solicitat factura.
Ajunsi in camera, nu am avut parte de caldura si nici de apa calda. Am solicitat de 6 ori, dar nu am rezolvat nimic. Am sunat managera sa-i mentionez situatia, si mi-a zis ca au o problema si ca se incearca remedierea situatiei. In final am primit apa calda doar la ora 11, iar noi la 12 trebuia sa eliberam camera. Am plecat si la revedere. Pe drum, am lasat o recenzie cu o singura stea. Si am relatat cele intamplate la aceea pensiune, mentionand ca nu am primit factura la timp, ca nu am avut apa calda si nici caldura. Ca nu recomand si ca a fost urat. Ca mai apoi, sa primesc mesaj de la administratorul contului de fb al pensiunii, ca ma da in judecata pt recenzia mea... sau comentariul meu.. spunand ca am stricat imaginea pensiunii.
Intrebare...
cum este posibil asa ceva? Pentru asta sunt recenziile... nu toti pot sa fie pro... si mai ales pentru cele intamplate am fost foarte dezamagita de serviciile primite.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:45, 14 Mai 2017
Nu cred ca poate sa te dea in judecată nimeni și dacă încearcă tu ești cea care poate câștiga pe urma lor pentru condiții proaste nu e vina ta ai spus adevarul !
Sectiunea de recenzii este acolo cu un scop. In general, cand intampinati astfel de neplaceri este bine sa va acoperiti si de cateva dovezi - pe care sa le folositi in situatia in care sunteti actionata in instanta. Oricum, dvs. ati putea sa le faceti o sesizare la Protectia Consumatorului.
Sa fim seriosi, recenziile nu pot fi folosite in scopul obtinerii de daune ptr prejudicierea imaginii. Pentru a avea castig de cauza trebuie sa dovedeasca ca a fost prejudiciata in vreun fel, ca i-ar fi scazut incasarile din cauza recenziei respective. Adica, imposibil.
Nu va faceti probleme, continuati sa ii "promovati" pensiunea in modul "anonim"! ;)
Ca si dovada ca am coborat de 6 ori jos la receprie, cerand apa calda. Am inregistrat. Iar ei au mentionat ca in pensiune sunt camere de filmat si microfoane. Care spun adevarul, si au vazut cele intamplate. In mesajul primit de ei, au mentionat ca si ei au dovada ca am urcat doi in camera, mentionand ca au camere de filmat si au spus ca sunt si microfoane.(ceea ce nu stiu daca e ok)
De asemenea camerele de filmat au surprins si momentul cazarii, cand am fost 2 persoane, si daca e microfon, se si aude cand am solicitat factura. Si am primit raspuns -Maine.
Vedeti sa nu aiba camere de filmat si prin camere. No..acum sa fim seriosi. Nu va bateti capul. Cum ati fost sfatuita mai sus - continuati promovarea pensiunii. Succes.

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru prejudiciu de imagine in urma unei campanii de facebook seiden seiden Buna ziua, Am aflat ca urmeaza sa fiu data in judecata de catre o pensiune de animale la care a fost cazat cainele meu timp de 2 zile. Le-am spus dansilor ca ... (vezi toată discuția)
Coruptie in camin studentesc bogosyna bogosyna Buna ziua ! Prietena mea este profesoara venita din afara sa predea in Romania. Este cazata la caminul universitatii in cadrul careia preda, iar eu o vizitez ... (vezi toată discuția)
Se fura la gaze? alina_25 alina_25 In blocul meu suntem 11 apartamente din 20 pe sistem centralizat si restul 9 pe centrala proprie ,pentru ca aveam pierderi uriase la apa calda cei de la ... (vezi toată discuția)