avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu raspunde la convocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu raspunde la convocare

Buna ziua,

De aproape 2 luni incerc sa dau de un salariat care nu s-a mai prezentat la locul de munca. Am trimis pana acum 2 scrisori cu confirmare de primire, prima s-a intors cu specificatia ca destinatarul nu este la domiciliu, iar a doua nu a mai venit deloc.

In prezent salariatul are contractul suspendat pe durata cercetarii disciplinare, dar cat sa il tin asa?

Cum ii pot inceta contractul legal, daca acest "domn" nu raspunde nicicum.

Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 11 Mai 2017
Bună ziua!

Întruniți comisia din nou, îl convocați, iar dacă nu apare, luați în lipsă decizia de concediere. Păstrați dovezile scrisorilor recomandate trimise și sunteți acoperiți.

Aveți grijă că între timp, măsura suspendării contractului pe durata cercetării disciplinare a fost declarată neconstituțională.
Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare nu mai este posibila , prin urmare, va trebui sa-i incetati acea suspendare.

Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspunsuri.

In corectez suspendarea, si ce ii fac? Doar nu ii platesc salariu? Il pontez absent nemotivat?

Multumesc mult!!
Il pontati nemotivat in continuare pana la incetarea c.i.m. daca nu mai vine la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara Felisse Felisse Intampin o situatie foarte complicata . Recunosc ca pana acum nu m-am lovit de genul acesta de probleme . Am 2 angajati care din luna 01.2019 nu s-au mai ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristin20 cristin20 Buna ziua! Pe perioada cercetarii disciplinare prealabile pot suspenda contractul individual de munca? Angajatul nu s-a mai prezentat la munca, ii pot ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)