avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer de stoc (marfa) de la o firma nerezidenta la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer de stoc (marfa) de la o firma nerezidenta la o firma din Romania

Buna ziua,

Am o firma inregistrata in Marea Britanie si imi doresc sa transfer marfa care urmeaza a fi importata in Romania sub numele firmei din Anglia la o firma nou inregistrata in Romania, administrata tot de mine. In esenta doresc sa inchid firma din Anglia si sa incep activitatea economica aici in Romania sub o firma nou inregistrata.
Din ce am mai citit acest lucru se poate face printr-un contract de vanzare-cumparare intre cele doua firme insa am cateva nelamuriri:

- ce presupune aceasta vanzare din punct de vedere al taxelor? voi fi nevoit sa platesc tva si impozit pe profit pentru firma din Anglia? In Marea Britanie nu suntem inregistrati ca platitori de TVA.
- exista alta modalitate de a transfera marfa in afara de un contract vanzare-cumparare?
- cum stabilesc pretul de vanzare al marfii pentru a nu avea probleme cu organele competente si in acelasi timp sa nu platesc taxe mai mult decat ar trebui?

Va multumesc foarte mult pentru interesul aratat!

Alte discuții în legătură

Tva pentru livrare indirecta marea britanie Nicolaiescu Nicolaiescu Buna ziua, Am o intrebare si voi fi recunoscator daca ma puteti ajuta. O companie din Romania cu numar TVA, cumpara marfa de la o companie cu numar TVA din ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare intracomunitara deceneum deceneum Buna ziua. Detin o firma platitoare de TVA , in Romania. Activitate actuala a firmei o reprezinta importul de marfa-imbracaminte (in special rochii ) din ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar vanzari online mihaiv2 mihaiv2 Buna ziua, Am o situatie cel putin interesanta, astfel ca voi fi chiar placut impresionat sa gasim impreuna o solutie. Situatia este urmatoarea: Firma ... (vezi toată discuția)