avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reziliere contract, restituire avans
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

reziliere contract, restituire avans

Buna seara,
Am incheiat cu un PFA un contract de prestari servicii - executie mobila - si am platit un avans in baza unui bon de comanda. Avansul a fost platit prin transfer bancar (ordin de plata). In bonul de comanda se specifica ca restul de plata trebuie achitat cu 2 zile inainte de termenul de livrare a produselor (mobila). Exact cu doua zile inainte de termenul de livrare, PFA m-a sunat sa achit restul de plata, mobila fiind aproape gata. Deoarece mobila nu era gata (PFA neputand sa imi aduca o dovada a stadiului de executie a mobilierului, de ex. o poza), avand si experienta negativa a altor clienti am refuzat sa achit restul de plata. Ulterior, folosind mijloace de comunicare alternative, Facebook, Skype, m-am inteles cu respectiva PFA sa imi returneze avansul. In final PFA s-a razgandit si refuza sa imi returneze avansul pe motiv ca eu nu am respectat intelegerea (nu am achitat restul de plata in termen). In momentul de fata vreau sa renunt la serviciile PFA si sa imi recuperez avansul platit. Nu am semnat decat un singur bon de comanda cu respectiva PFA; nimic altceva. Ce este de facut?
Multumesc si numai bine!

Alte discuții în legătură

Recuperare avans ioan.morosan ioan.morosan Buna ziua. Am dat un avans unei societati comerciale pentru o comanda de mobilier, dar suntem dusi cu vorba si nu ni se mai livreaza mobilierul. La comanda ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala cu bonul de casa tine loc de contract? Tadrian82 Tadrian82 Buna ziua, m am lovit de o situatie si nu stiu cum sa procedez: Am comandat mobila de la o firma am dat un avans de 30% mi sa dat chitanta cu bonul si o ... (vezi toată discuția)
Se emite bon fiscal pt o comanda de produs care nu e pe stoc bianca23 bianca23 Buna ziua, Va multumesc anticipat pt amabilitatea de a-mi clarifica nelamurirea in ceea ce priveste urmatoare problema: am fost la un magazin de ... (vezi toată discuția)