avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura fiscala cu bonul de casa tine loc de contract?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura fiscala cu bonul de casa tine loc de contract?

Buna ziua, m am lovit de o situatie si nu stiu cum sa procedez:

Am comandat mobila de la o firma am dat un avans de 30% mi sa dat chitanta cu bonul si o copie a comenzii interne a marfii, acum m au sunat si mi au spus ca mobila e gata si ca ar trebui sa vin sa le achit diferenta de bani inainte sa imi livreze marfa, i am intrebat daca incheem si un contract in momentul achitarii si mi au spus ca ei nu fac contracte ci imi pot da doar factura cu chitanta si contractul de garantie, este in regula?
Cel mai recent răspuns: Tadrian82 , utilizator 11:41, 24 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Factura si bonul de casa nu tin loc de contract de vanzare cumparare, insa daca va intereseaza strict din punct de vedere al garantiei, dvs fiind cumparator, poate fi suficient contractul de garantie cu dovada cumpararii (depinde ce inteleg ei prin contract de garantie)

Va intereseaza doar garantia sau la ce va referiti prin "este in regula"? Vanzarea e legala si fara contract scris de vanzare cumparare (acorudl partilor e suficient). Daca ati fi luat de la un hipermagazin mobila, spre exemplu, nu va faceau nici acolo contract de vanzare cumparare si vanzarea era legala.

Oricum sper ca restul de bani ii dati in momentul primirii mobilei, nu inainte, asta ca regula generala de achizitie.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
Dana Fatol, Avocat

Pasii au fost urmatorii:
Am ales mobila, am facut niste schite la ea dupa care m-i sau dat niste copii, mi au mai dat si o copie la comanda interna(comanda interna este stampilata,semnata si detine toate datele firmei) in care se stipuleaza cum trebuie sa fie mobila material, culoare, metraj,etc apoi au cerut un avans de 30% urmand ca restul sumei sa il achit cu o zi inainte de livrarea marfii sau posibil chiar si in aceeasi zi, mentionand ca dupa achitarea sumei integrala ca si garantie a mea este factura, chitanta si garantia marfii.( Firma de mobila functioneaza din 2002 si are 4 Showroom-uri in bucuresti)

Duminica ar trebui sa ma duc sa le achit toata mobila si sa astept luni sa o primesc si sa mi o monteze, ma gandesc ca as putea avea surprize neplacute in cel mai rau caz sa nu imi trimita mobila, sa vina deteriorata sau sa nu corespunda cu calitatea pe care am cerut o ce pot face in cazul asta sunt acoperit legal comform actelor pe care acestia mi le dau respectiv factura, chitanta, garantia marfii si schita mobilei cu comanda interna?




~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de conformitate mobilier bucatarie isaiamariana isaiamariana buna ziua Am comandat o mobila de bucatarie la o SC com SRL,am platit avans si mi sa eliberat un bon de comanda cu stampila si semnatura,din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Se emite bon fiscal pt o comanda de produs care nu e pe stoc bianca23 bianca23 Buna ziua, Va multumesc anticipat pt amabilitatea de a-mi clarifica nelamurirea in ceea ce priveste urmatoare problema: am fost la un magazin de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract, restituire avans ionutz_popa ionutz_popa Buna seara, Am incheiat cu un PFA un contract de prestari servicii - executie mobila - si am platit un avans in baza unui bon de comanda. Avansul a fost ... (vezi toată discuția)