avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un sef birou poate avea in fisa post atributiile ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un sef birou poate avea in fisa post atributiile specificate in legea 514/2003 ?

Ca urmare a avansarii temporare in functia de sef birou juridic, resurse umane, Administrarea domeniului public si privat , venind din functia de consilier juridic , s-au trecut in fisa post de sef birou toate atributiile vechi, respectiv cele prevazute in legea consilierului juridic si in statut.
Am semnat fisa post cu obiectiuni privind acele atributii, parerea mea fiind ca nu le pot indeplini atata timp cat nu mai detin functia de consilier juridic ( cel putin pe perioada interimatului ) intelegand sa interpretez ad-literam cele specificat in lege - respectiv ca doar cel numit in functie.
Dat fiind ca ma aflu intr-o institutie publica, secretara nu este de acord cu cele specificate, fiind de parere ca eu trebuie sa indeplinesc tot ce am in fisa post ( chiar daca le consider ilegale, refuzand sa motiveze obiectiunile mele ) si in situatia in care pentru contractele emise de compartimentul administrarea domeniului public si privat .

Intrebarea mea :

Poate un sef birou sa detina pe fisa post atributiile stabilite prin lege doar celui numit in functia de consilier juridic ?
De asemenea, solicit , sa ii zic o informare , sa aflu daca secretarul unui UAT este responsabil de semnarea contractelor emise de institutie ? Si daca da, exista un temei legal ?

Intreb aceste aspecte deoarece persoana in cauza face tot posibilul sa nu isi asume raspunderea decat pentru cele precizate de legea 215/2001 , nimic in plus.

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Consilier primar danaen danaen 2 ani vechime pe postul de consilier primar - facultate - Administratie publica terminata - constituie vechimea minima necesara in specialitatea studiilor ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)
Consilier juridic pe post de secretara ocojocaru ocojocaru Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt consilier juridic (si functionar public) in cadrul unei institutii publice de aproximativ 6 ani. De curand, ... (vezi toată discuția)