avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit container fara fundatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit container fara fundatie

Aduc un container cu picioare din Italia si il folosesc sa produc cascaval. Daca nu are fundatie trebuie sa platesc impozit?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 07:35, 25 Mai 2017
Da.
Conform art 453, cod fiscal
[ link extern ]

b) clădire - orice construcție situată deasupra solului și/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosința sa, și care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalații, echipamente și altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereții și acoperișul, indiferent de materialele din care sunt construite;
Norme metodologice
[ link extern ]
(1) În vederea încadrării unei construcții în categoria clădirilor, conform definiției de la art. 453 lit. b) din Codul fiscal, aceasta trebuie să fie fixată în pământ cu caracter permanent, respectiv trebuie să existe intenția de a fi păstrat pe același amplasament cel puțin pe durata unui an calendaristic.
(2) De exemplu, sunt considerate clădiri, în înțelesul alin. (1), un container folosit ca punct de vânzare, o tonetă de ziare, o toaletă publică instalată într-un parc, care sunt menținute în același loc mai mult de un an calendaristic. 511
(3) De exemplu, nu sunt considerate clădiri, în înțelesul alin. (1): un container folosit ca vestiar pe durata unui şantier, instalat între 1 mai 2016 şi 30 septembrie 2017, o toaletă publică amplasată pe durata unui concert, un cort, un balon pentru acoperirea unui teren de sport, care vara este strâns, o casă de lemn amplasată în curtea unui magazin în vederea vânzării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite pentru cladirile mobile FLORIANMATEI FLORIANMATEI Se plateste impozit pentru cladirile mobile ? multumesc, (vezi toată discuția)
Ref. ipozitarea unei cladiri avand destinatia de moara nicollettaB nicollettaB Buna ziua, sunt persoana fizica si detin o moara, in vederea completarii declaratiei pt stabilirea impozitului pe cladiri nerezidentiale aflate in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Impozitare container ca si cladire yssas yssas Buna ziua! Firma la care lucrez a achizitionat un container tip birou , pe care l-a amplasat pe terenul patronului. Este corect ca firma sa plateasca impozt ... (vezi toată discuția)