avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta se poate face in paralel la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta se poate face in paralel la notar?

O succesiune inceputa in instanta se poate incheia totusi la un notar ?
Se poate ca sa setermine mai repede si sa se prezinte frumos rezolvarea in instanta?
Cel mai recent răspuns: carmencarmen , utilizator 14:00, 22 Septembrie 2009
Atat timp cat ati inceput deja un proces nu mai este necesar sa mergeti la un notar. Daca toate partile sunt de acord, solutia este sa faceti o tranzactie in fata instantei si ati rezolvat problema. Este mult mai simplu decat la notar si nici nu mai platiti alti bani.

av zaharia
NU vad rostul sa mergeti in paralel cu 2 actiuni care vor avea acelasi rezultat. In plus in instanta este mai ieftin decat pe cale notariala !(asta depinzand de onorariul avocatului care va reprezinta)B-)
Aproximativ,cam cat dureaza o succesiune in instanta?
In cazul in care toate partile implicate se prezinta si sunt de acord
se poate incheia chiar si inaintea termenului de judecata, sau la primul termen de judecata.
daca toate partile sunt de acord si se si prezinta la primul termen de judecata , se incheie tranzactia de care instanta va lua act .

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune,partaj Gyna Gyna Buna ziua!Dupa decesul parintilor,doi frati raman cu 2 proprietati,la doua adrese diferite.Cei doi frati,s-au inteles sa ia fiecare cate o proprietate,dar pt. ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Locul dezbaterii succesiunii marinica71 marinica71 succesiunea se poate dezbate si in instanta fara a mai trece pe la notar?costa mai mult in instanta?se poate face si in alta localitate decat in aceea unde ... (vezi toată discuția)