Conform art. 611 din Cod civil, Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.
Exista o problema daca apa ce se scurge de pe acoperis prin burlane,care apoi se scurge pe terenul sau, iar de pe terenul sau apoi direct printr-un mic sant apa sa se scurga in drum?
Daca apa de pe aceoperis, ajunge direct in drum, e vroe problema? (casa si strasina casei nu se afla la drum, ci la o departare de 10 metri, dar apa ajunge in drum)
Prevederea din Codul Civil este foarte clara,apa nu trebuie sa se scurga pe fondul proprietarului vecin,depinde cum considera vecinul, daca apa in final ajunge in drum, nu ar trebui sa fie probleme,ideea este ca prin scurgere apa nu trebuie sa ramana pe fondul proprietarului vecin, eu asa as intepreta.
Cu raspunsurile de mai sus sunt si eu de acord, insa art. spune despre fondul proprietarului vecin
Proprietarul vecin al drumului este primaria, fiind un drum public ce apartine de primarie, astfel daca ploaia de pe strasina casei ce se scurge pe terenul meu, apoi de pe terenul meu printr-un sant din curtea mea apa patrunde in drum care este fondul proprietarului vecin(primaria), nu este vreo problema daca apa ajunge pe/in drum?
Si daca apa de la ploaie care ajunge din drum, aceasta apa care se scurge mai departe din drum direct pe terenul vecinului de peste drum, e vreo problema?
Culmea ca vecinul de peste drum imi tot reproseaza de faptul ca apa de la ploaie ce se scurge de pe acoperisul casei mele in drum, intra apoi pe terenul sau. De parca eu as fi de vina pentru ca apa de la ploaie intra pe terenul vecinului traversand drumul.