avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare mostenire

Buna ziua,
Problema este urmatoarea: Doi frati A si B au desbatut succesiunea in 2015 pe cale amiabila, au facut partajul voluntar de comun acord. Intentionez sa cumpar o parte din mostenirea lui A, este posibil sau trebuie cumparata toata mostenirea? Ce acte sunt necesare pentru a vinde mostenirea? Este suficient doar certificatul de mostenitor? In aceasta mostenire este vorba doar de terenuri, intravilan si extravilan, intr-o comuna in care valoarea terenurilor nu este foarte mare.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:06, 15 Mai 2017
Actul de proprietate in baza caruia cumparati dvs este actul de partaj voluntar.
A este proprietar exclusiv pe bunurile existente in lotul lui (cititi partajul si vedeti ce are).
La fel si B.
Daca va intereseaza bunurile din lotul lui A, le achizitionati doar pe acestea. Nu trebuie sa cumparati tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala si partaj Gurita Mihai Gurita Mihai Ma numesc Mihai Gurita si sunt din com.Gioseni jud.Bacau am si eu o problema daca m-a puteti ajuta urgent . Bunici mei au decedat in 2001respectiv in 2004 ei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)