Buna seara,
Detin o marca nationala, la clasele 12,35 ( marca verbala) si 39 NISA ( marca combinata).
Firma are ca obiect de activitate transporturi, adica clasa 39.
Concurenta mea are o marca asemanatoare cu a mea (la clasa 39), dar se foloseste de marca celui ce are marca identica cu a mea, dar la clasele 35 si 42.
In urma cu 2 ani, am aflat ( in urma primirii ordonantei de NUP) ca, cel care detine marca identica, a facut cu concurenta un contract de licenta neexclusiva pe o perioada de 8 ani, inregistrat la un cabinet de avocatura, prin care titularul marcii acorda firmei concurente folosirea marcii la clasele 35 si 42.
In concluzia ordonantei pe care am primit-o la mai bine de 1 an de cand a fost emisa, procurorul arata ca eu, prin faptul ca detin o marca combinata la clasa 39, inseamna ca "aceasta societate detine doar denumirea scrisa cu o grafica deosebita ( este vorba de tricolor, in alb/negru, si cuvantul in mijloc, neavand suficienti bani sa inregistrez fiecare culoare), si/sau in culori sau o denumire insotita de un element grafic. Din materialul probator administrat in cauza nu rezulta infractiunea .... intrucat reprezentantul firmei .... nu foloseste marca X, prin afisarea de materiale publicitare cu marca X ( desi am depus ca proba flayere, poze cu marca pe masini, publicitate pe internet, etc) pe autovehicolele societatii, iar in ce priveste afisarea de materiale publicitare cu marca X prin intermediul internetului, firma mea, nu are calitattea de parte vatamata, intrucat titularul marcii X pentru clasa 42 este domnul Z-ulescu.
Fata de considerentele susmentionate se dispune scoaterea de sub urmarire penala a invinuitilor Z-ulescu si firma concurenta, intrucat fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii cercetate sub aspectul laturii subiective."
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Pot, cu dovezile administrate la dosar ( neluate in seama de procuror) cu ce am mai strans pe parcurs si cu aceasta ordonanta sa intentez proces de anulare a marcii X (identica cu a mea), a lui Z-ulescu ?
2. Daca da, care este termenul de prescriptie, de depunere a plangerii, din moment ce am aflat de ordonanta( solutia) data de procuror la mai bine de un an ?
Orice sfat si ajutor este binevenit.
Multuimesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
tgeorgescu , utilizator
14:14, 16 Mai 2017