avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Curs Evaluator SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Curs Evaluator SSM

Buna ziua,

Desi nu am studii tehnice de lunga durata am facut cursul de postuniversitar de evaluator la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Pot sa fac evaluari de risc in cadrul unui serviciu intern?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:52, 16 Mai 2017
Bună ziua!

Legislația de SSM nu prevede nicăieri obligativitatea ca lucrarea de evaluare de riscuri să fie făcută de către un evaluator. O poate face oricine are competențe în domeniu. De regulă se face de către o echipă complexă care poate include: un specialist în domeniul S.S.M., medicul de medicina muncii, un tehnician de producție (director tehnic, șef serviciu tehnic etc.) și orice altă persoană care poate aduce un aport lucrării.

Deci da, dacă aveți cunoștințele necesare (experiența ne învață mai mult decât orice curs, în ceea ce privește evaluările) puteți realiza lucrări de evaluare de risc în cadrul unui serviciu intern. Însă, pentru ca acesta să fie legal constituit, trebuie să aibă un conducător cu nivel superior de pregătire în domeniul SSM, așa cum v-am menționat și în celălalt topic.
Puteti face parte din echipa desemnata de catre angajator, prin decizie interna, pentru identificarea si evaluarea riscurilor, dar numai pentru domeniul in care detineti licenta, nu pentru riscuri profesionale cu incidenta din domeniul ssm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii avizare itm pentru pfa evaluator ssm veriaadrian veriaadrian Buna ziua. Am urmatoarele documente: - sunt absolvent facultare fiind diploma de inginer agricultura; - sunt absolvent cursuri inspector SSM - 80 ore; - ... (vezi toată discuția)
Sipp ContSters429887 ContSters429887 Serviciul intern de SSM poate functiona doar cu lucratori ssm care au cursul de Specialis SSM si cursul de 240 ore Evaluator SSM (universitatea tehnica din ... (vezi toată discuția)
Cursuri ssm PanaS PanaS Am curs ssm facut in 2005 la itm local. Ulterior am facut un curs de evaluare riscuri de accidente si imbolnaviri profesionale la o facultate in anul 2007 de ... (vezi toată discuția)