avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... petitie, termen de solutionare a primariei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

petitie, termen de solutionare a primariei

Buna ziua.

Datorita unor nereguli observate si nesolutionarii lor din partea presedintelui de bloc, m-am adresat primariei. Raspunsul lor:

"Urmare a adresei dumneavoastra, presedintelui asociatiei i se va
solicita prezentarea unor documente ale asociatiei pentru verificarea celor
sesizate de dumneavoastra. Rezultatele verificarii si masurile impuse
asociatiei, daca va fi necesar, va vor fi comunicate in cel mai scurt timp."

Datorita faptului ca termenul de rezolvare a expirat, au trecut cele 30 zile, si nu am primit raspunsul lor, exista posibilitatea prin ordonanta nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor ca acesta sa se prelungeasca.

ART. 8
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
ART. 9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Intrebarea fireasca este: Cum imi dau seama daca primaria a uitat de mine sau foloseste Art. 9 din ord. nr. 27/2002 ? Ma asteptam sa fiu anuntat in cazul in care n-au terminat de verificat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 16 Mai 2017
Asteptati cele 45 de zile si vedeti daca primiti raspuns... daca nu , fie va adresati din nou Primariei , fie instantei de contencios adm-tiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie stefaniaalina75 stefaniaalina75 Am facut o sesizare la Consiliul Judetea de 30 de zile si nu am primit raspuns. Ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
In cat timp pot primi raspuns? Tarzan2012 Tarzan2012 Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)