avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referitor la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referitor la somaj

Pot sa beneficiez de somaj daca contractul meu se termina de drept la termen? Am avut contract de munca pe perioada determinata si contractul meu se incheie acum la sfarsitul lunii mai. Angajatorul a spus ca nu poate sa il prelungeasca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 16 Mai 2017
In general, se beneficiaza de somaj daca:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.

Stagiul minim de cotizare poate fi cumulat de la mai multi angajatori si nu numai de la unul singur.

Incetarea de drept a c.i.m. incheiat pe durata determintata la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat da posibilitatea fostului salariat sa beneficieze de indemnizatia de somaj, intrucat acesta este considerat motiv neimputabil salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. pedurata determinata si somaj carmenliv carmenliv un salariat care a avut contract individual de munca pe durata determinata, la incetarea acestui contract poate beneficia de somaj(art. 56, alin. 1 lit. i)? (vezi toată discuția)
Contract de munca cu perioada determinata si concediu de crestere copil Anad5 Anad5 Buna ziua, Am si eu o speta : in mai 2013 m-am angajat cu contract de munca pe perioada determinata pana in decembrie 2016. in luna septembrie 2016 am ramas ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la șomaj? ContSters404507 ContSters404507 Buna seara va rog să mă ajutați cu un răspuns. În ultimii 3 ani am lucrat ca profesor suplinitor necalificat la școala din sat. Un profesor ... (vezi toată discuția)