avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala suplinirea consimțământul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala suplinirea consimțământul parintelui

Bună ziua...am fost casatorita timp de 10 ani ,unde a rezultat 1 copil...timp de 2 ani de zile am fost despărțită în fapt. În momentul de față am depus actele pentru divorț la judecătorie și aștept prima înfățișare. În perioada asta de 2 ani,tatăl nu si-a arătat interesul fata de copil cu absolut nimic. Eu intre timp am plecat în Anglia pentru a munci ...copilul este în grija mamei mele...trimit lunar bani pentru întreținerea celor 2,cel mic și mama (mama nu are un serviciu pentru ca are grija de cel mic).As vrea sa-i aduc lângă mine ținând cont ca am un loc de munca și domiciliu stabil.Cum as putea folosi ordonanta presedintiala pentru suplinirea consimțământul tatălui pentru domiciliul copilului pana la finalizarea divortului?Tatăl nu vrea să-și dea acordul nici măcar pentru vacante și nici nu se implica în creșterea și educarea lui.Pana la finalizarea divortului și custodia copilului este un timp foarte lung.
Trebuie să cereţi în instanţă stabilirea domiciliului la mama, acolo unde sunteţi rezidentă. Demonstraţi că aveţi loc de muncă, domiciliu decent şi aveţi condiţii bune de oferit copilului dvs. Acum, copilul fiind la părinţii dvs., domnul poate merge oricând să ia copilul şi chiar să vă ceară pensie alimentară pentru copil, raportat la salariul dvs. din Anglia.
Nu se ţine cont că dvs. o întreţineţi şi nici de faptul că tatăl copilului nu s-a interesat ani de zile de copil, taţii au drepturi egale cu mamele şi au şi suplimentar...
Da am cerut ca domiciliul copilului sa fie la adresa actuala din Anglia ,dar pana la definitivarea divortului și custodia copilului as putea recurge la ordonanta presedintiala stabilire provizorie domiciliu minor in alta tara pana la finalizarea divortului??
Da, ordonanta va poate ajuta foarte mult in cazul dat.

Daca lasati copilul la parinti el are sanse sa obtina minorii.
Daca si reuseste sa ii ia lucrurile deja se pot complica extrem de mult...

Trebuie sa analizati foarte bine situatia si sa ganditi in raport de tot cum ar fi mai bine sa procedati.
Pe ordonanta se poate intampla sa pierdeti daca nu va judecati foarte bine.
cred ca instantele din Ro, in concordanta cu cele din UK, de ex, ar trebui sa judece pe ramanerea minorilor in Ro.
Nu cred că pe ordonanța puteți obține stabilirea locuinței copilului in Anglia. Dacă părțile nu se înțeleg va trebui sa se facă și o anchetă socială la locuința din Anglia, iar acest demers este de durată deoarece de face prin comisie rogatorie.
Așadar, este de durată și această procedură.

Alte discuții în legătură

Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces ... taflan_ionica@yahoo.com taflan_ionica@yahoo.com Bună ziua.Cazul nostru:Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces pt divorț cu stabilirea domiciliului minorului si custodie exclusiva la tata,ordonanță ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cu parintii in 2 tari diferite??? constantin2728 constantin2728 Sunt Tatal, iar impreuna cu Mama ( in concubinaj) la 6 luni dupa ce baiatul s-a nascut, am decis de comun acord sa plecam din tara. motivul nr 1 era cum e ... (vezi toată discuția)