avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna cu parintii in 2 tari diferite???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna cu parintii in 2 tari diferite???

Sunt Tatal, iar impreuna cu Mama ( in concubinaj) la 6 luni dupa ce baiatul s-a nascut, am decis de comun acord sa plecam din tara. motivul nr 1 era cum e normal o viata mai buna.Ea era studenta dar nu am putit primii indemnizatie de crestere, deci nu ne permiteam prea multe. am renuntat EU, la apartament,( rate) toate bunurile stranse, masina si am plecat in Marea Britanie. Aici, ... normal am gasit un job bun de abia acum dupa 7-8 luni., timp in care dupa cum e normal nu iti permiti prea multe dupa ce scazi cheltuielile f mari., desi nu a lipsit nimic( mancare , haine etc) insa recent ea s-a decis sa plece intr-o scurta vacanta in Ro si dusa a fost . dupa ce i am trimis bani sa vina imi spune ca nu mai vine inapoi si ramane cu baiatul acolo. Eu acum nu pot merge in ro fiindca de abia ce am gasit loc de munca, plus ca in ro nu mai am nimic. am vandut totul... ca SA trec la subiect. :
Intentionez sa inaintez in instanta ptr custodia Baiatului, care sunt de acord sa fie si comuna, caz in care o sa pot sa il iau de ex o luna in Anglia, (varsta lui e 1,4 ani) sau am oare dreptul la custodie totala, daca demonstrez ca am venituri mai mult decat satisfacatoare, si casa aici. ea in schimb nu are domiciliu stabil si nici venituri. mentionez ca nu poate spune ca sunt betiv nici violent, ptr ca nu sunt :) ma fac vinovat doar ca il iubesc mult pe micut si ca trebe sa creasca langa mine. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:21, 29 Septembrie 2014
care sunt de acord sa fie si comuna

Ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca si daca nu ati fi de acord. Veti avea dreptul sa il luati in vacanta in Anglia daca veti dovedi ca sunteti capabil sa aveti grija de el o luna.
Dreptul îl are oricare părinte, depinde cum poate demonstra în instanţă că interesul major al copilului este să crească lângă el.
Cele arătate de dvs. nu sunt motive solide pentru a se stabili domiciliul la dvs., până se va judeca, mama va face dovada unui venit şi a unui domiciliu, iar copilul e la dânsa.
privitor la vacanţe în Anglia, depinde ce hotăreşte instanţa sau cum vă înţelegeţi cu mama copilului.
instanta apreciaza in functir de probele de la dosar unde va stabili domiciliul copilului .

procesul se va judeca la Judecatoria sector 5 bucuresti.
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala suplinirea consimțământul parintelui alisa2009 alisa2009 Bună ziua...am fost casatorita timp de 10 ani ,unde a rezultat 1 copil...timp de 2 ani de zile am fost despărțită în fapt. În momentul de față am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor mateicodrin mateicodrin Buna ziua,dintr o relatie de concubinaj cu o fata moldoveanca care are si cetatenie romana a rezultat un copil minor acum in varsta de 11 luni care l am ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti floreean34 floreean34 buna ziua,apelez si eu la dumneavoastra cu speranta ca ma puteti indruma in problema mea si anume, in urma unei relatii de concubinaj de 7 ani a rezultat o ... (vezi toată discuția)