Buna ziua,dintr o relatie de concubinaj cu o fata moldoveanca care are si cetatenie romana a rezultat un copil minor acum in varsta de 11 luni care l am recunoscut.as vrea sa stiu care imi sunt sansele daca deschid un proces pt custodie minor(incredintare) in conditiile in care mama copilului a parasit domiciliul conjugal si sa mutat la la o alta adresa motivul fiind alt barbat cu care ea are o relatie.mentionez ca eu am in proprietate un apartament proprietate personala si un business cu venituri de 5000 ron legal lunar.referitor la mama ea sta cu chirie intr un apartament unde nu are contract legal cu proprietarii si ca ocupatie ziua e profesoara de dans la diferite gradinite dar fara contract si carte de munca.ea mai presteaza si activitatea de videochat aceasta aflando ulterior.acum de copil are grija mama mea de o luna si eu in aceasi timp asigurandui toate cele pt un trai bun si decent.as mai dori sa stiu daca pot fi probe in instanta filmari si inregistrari cu ea si alte persoane de pe facebook in timp ce ea nu are grija de copil ci doar de viata ei personala.mai mentionez ca inainte sa o cunosc ea a avut o relatie cu un baiat i ar cand acesta a parasito mama copilului meu a incercat sa se sinucida in acest fel existand probe prin serviciul 112 si fiind inregistrata la spitalui de urgenta.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat daca as putea castiga custodia copilului.Va multumesc.
Buna ziua,
Va sfatuim sa consultati un avocat pentru inceperea demersurilor in instanta avand in vedere custodia minorului. Daca nu apareti in certificatul de nastere al minorului rezultat in urma concubinajului nu aveti nici un drept asupra acestuia. Daca sunteti insa trecut in certificatul de nastere al minorului si probati in fata instantei ca mama minorului se dovedeste a fi un pericol pentru acesta, de exemplu: are probleme psihice grave care nu-i permit sa ingrijeasca adecvat copilul sau datorita carora il neglijeaza sau ca aceasta se dovedeste a fi imorala vi se va acorda foarte probabil custodia minorului.
Dv. vreti sa cresteti dv. copilul sau sa-l creasca mama dv.? Copilul si mama dv. unde stau? Cat timp vede mama copilul si cat timp il vedeti dv.?
Etc. Etc. Mergeti la un avocat, e nevoie de muuuuuulte detalii.
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
Asa cum v-au sugerat si colegii mei, este indicat sa consultati un avocat!
Sunt trecut in certificatul de nastere al copilului si figurez ca tata,mama mea are in proprietate casa la fel ca si mine,mama copilului are alta relatie dupa trei saptamani de cand ne am despartit cu alt barbat in acest sens avand poze cu ei doi impreuna sarutanduse...etc as dori sa stiu daca am sanse ca minorul sa imi fie incredintat mie pt crestere in conditiile in care eu de la mama nu am nevoie de pensie alimentara si ea poate veni la mine sa il viziteze cand doreste.mai exista si martori care in tribunal pot spune ca nu e o mama buna si a lasat copilul de izbeliste.ca probe am de la spitalul judetean hartia prin care ea a avut o tentativa de sinucidere poze cu ea din ultima luna din care rezulta ca ea este cu un alt barbat martori care pot spune in instanta ca nu sa ocupat de copil ci si a vazut de viata ei personala,detin o proprietate unde locuiesc ,am un venit stabil nu am cazier,nu sunt inregistrat nicaieri cu probleme de droguri s au alcool..astept un sfat.Va multumesc anticipat.
Categoric aveti sanse. [ editat]sa demonstati ca aceasta nu are cum sa-si ingrijeasca propriu copil ducand o viata usoara, fiind si instabila psihic. Strangeti dovezile dupa care inaintati procesul. Oricum reprezentanti ai autoritati tutelare se vor prezenta la domiciliul dvs. si vor fae o ancheta sociala. Personal sunt de parere ca aveti toate atuurile de a lua copilul, mai ales ca acesta a fost parasit de mama care nici nu cred ca si-l doreste tinand cont de indeletnicirile ei.