avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua,dintr o relatie de concubinaj cu o fata moldoveanca care are si cetatenie romana a rezultat un copil minor acum in varsta de 11 luni care l am recunoscut.as vrea sa stiu care imi sunt sansele daca deschid un proces pt custodie minor(incredintare) in conditiile in care mama copilului a parasit domiciliul conjugal si sa mutat la la o alta adresa motivul fiind alt barbat cu care ea are o relatie.mentionez ca eu am in proprietate un apartament proprietate personala si un business cu venituri de 5000 ron legal lunar.referitor la mama ea sta cu chirie intr un apartament unde nu are contract legal cu proprietarii si ca ocupatie ziua e profesoara de dans la diferite gradinite dar fara contract si carte de munca.ea mai presteaza si activitatea de videochat aceasta aflando ulterior.acum de copil are grija mama mea de o luna si eu in aceasi timp asigurandui toate cele pt un trai bun si decent.as mai dori sa stiu daca pot fi probe in instanta filmari si inregistrari cu ea si alte persoane de pe facebook in timp ce ea nu are grija de copil ci doar de viata ei personala.mai mentionez ca inainte sa o cunosc ea a avut o relatie cu un baiat i ar cand acesta a parasito mama copilului meu a incercat sa se sinucida in acest fel existand probe prin serviciul 112 si fiind inregistrata la spitalui de urgenta.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat daca as putea castiga custodia copilului.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 02:18, 4 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Trecand sarbatorile m a sunat mama copilului spunandumi ca ar vrea ca sa aiba grija de copil asta in situatia in care de doua luni nu sa interesat de el si ca ar vrea ca sa il las cu ea o perioada ca i sa facut dor.de precizat ar fi ca persoana cu care are acum o relatie i a spus ca pleaca si dupa o luna o cheama in anglia...pe de ala parte nu vreau sa o ingradesc de dreptul de mama de a si vedea copilul,i ar ea isi doreste ca copilul sa stea cu ea la locuinta inchiriata de ea .ea sustine ca isi doreste sa plece cat mai repede.ma aflu in situatia in care nu sunt de acord sa ii dau copilul pt perioada pana cand va pleca adica o luna si jumatate de a nu sti cum sa procedez deoarece eu pe data de 5 luna curenta inaintand in instanta cererea de custodie a copilului si cand ea va fi citata va renunta la gandul de a pleca o perioada deoarece isi pierde drepturile parintesti..ma intreb ar fi mai bine sa incep cat mai urgent procedura de custodie in acest sens avand martori pt abandon de domiciliu,poze cu noul ei iubit din ultima luna,poze cu ea de pe siteuri de videochat,dovezi precum ea de craciun si revelion si a petrecut timpul cu persoana care vrea sa plece in anglia..astept un sfta.Va multumesc
Pozele cu ea si iubitul lasa-le, mai ales daca n-au legatura cu copilul. Fiecare are dreptul sa aiba un iubit(a). Daca ar face sex in prezenta copilului sau mai stiu eu trebuie mentionat, in rest nu.
Sfatul meu e sa nu-i dai copilul, daca vrea sa vina sa-l viziteze cat vrea la tine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata minor din concubinaj paul_codrin paul_codrin Buna ziua.timp de 3 ani am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un minor.datorita infidelitatii mamei copilului am hotarat sa pun punct relatiei,i ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil rezultat din concubinaj Elbi28 Elbi28 Buna ziua, Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani. Baietelul locuieste acum ... (vezi toată discuția)
Copilul din concubinaj ramonab ramonab Tatal lui nu a vrut de la inceput copilul,m a parasit cand eram gravida,m am descurcat singura,nu mi a dat absolut nimic(am si martori ca l am crescut ... (vezi toată discuția)