avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal pentru circulatie cu permis suspendat va ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal pentru circulatie cu permis suspendat va rog un sfat

Buna ziua, rog un sfat de la un avocat care a intalnit aceasta speta si daca stie o decizie a unei instante in astfel de caz:
in octombrie 2014 mi-a fost respins apelul pentru o suspendare de permis de 90 de zile - viteza in localitate
fiind plecat din tara nu am putut sa predau permisul si am mai primit inca 30 de zile.
am luat monitorul oficial si am citit legea la Regulamentului de aplicare a Codului Rutier - actualizat 2017, CAPITOLUL VII - Sanctiuni contraventionale si masuri tehnico-administrative, art.209 alin. 3 din OUG nr 195/2002 unde se mentioneaza citez :

"Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia"

Dupa acest articol de lege inteleg ca suspendarea opereaza la 15 zile dupa ce s-a dat hotararea definitva...dar

am inteles ca acest articol a fost atacat la Curtea Constitutionala si e destul de ambiguu daca el se gaseste in continuare in lege , instanta tine cont de el sau nu?

mai exact eu la 12 luni dupa hotararea definitiva am revenit in tara si mi s-a facut dosar penal pentru circulatie cu permis suspendat, pentru ca politia mi-a suspendat permisul la 9 luni dupa hotarare.

va rog cine cunoaste mai bine speta poate sa-mi dea niste informatii

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:49, 18 Mai 2017
Cine conduce cu dreptul de a conduce suspendat comite infractiunea.

Incercati sa va aparati in procesul penal si daca va permiteti angajati avocat pentru o aparare calificata.
Aveti sanse sa scapati de condamnare penala daca circumstantele cauzei o permit.
Doar avocatul care se va ocupa de caz va poate ajuta in concret pentru ca apararea se face in concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)
Incepere suspendare carnet conducere ionut simion ionut simion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine cand incepe perioada de suspendare a valabilitatii carnetului de conducere. Deci sentinta definitiva, ... (vezi toată discuția)
Permis Dorin1234 Dorin1234 Va rog sa ma ajutati...acum 3 luni mi a fost suspendat permosul pe 90 de zile inainte de a pleca din tara avocatul mi a dat o foaie de greja in urma careia ... (vezi toată discuția)