avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV rutiera

Buna ziua , mergand la locul de munca in dimineata asta, in fata la un moment dat, prima banda de mers era blocata de un echipaj de politie intr-ucat se produsese un accident, eu aflandu-ma pe banda respectiva, am oprit si cand am gasit un moment propice am semnalizat si am ntrat pe banda a 2 a .Am uitat sa specific ca eram la volanul unei autoutilitare Iveco versiunea cea mai lunga, in acel moment un taxi din spate a inceput sa claxoneze incontinuu, ceea ce a atras atentia unuia dintre agenti care m-a tras imediat pe dreapta.A inceput sa ma ameninte ca sunt primul din ziua respectiva si ca o sa-mi dea 940 lei amenda intr-ucat nu purtam centura si in dreapta aveam fetita de 6 ani cu mama ei, aceasta fiind in brate,am de la medic dovada ca trebuie tinuta in brate intr-ucat sufera de probleme neurologice.Mi-a luat actele si mi-a zis sa-l astept la politia rutiera peste 3 ore.L-am asteptat si mi-a dat 580 lei amenda pt neasigurare la schimbarea directiei de circulatie , eu insa am oprit si m-am asigurat , am si martori un vecin care se afla in spatele meu, pt nepurtarea centurii de siguranta, fapt neadevarat...dar cum pot justifica ...si pt transportul copiilor pe bancheta din fata. POT CONTESTA IN INSTANTA ....AM VREO SANSA DE CASTIG ?
Cel mai recent răspuns: adryanoo_boy , utilizator 21:31, 18 Mai 2017
Pentru copil prezentati scrisoarea medicala de doctor, pentru neasigurare indicati drept martor persoana respectiva (nume, prenume, adresa).
In plangerea impotriva pv indicati faptul ca pv nu a fost intocmit cu respectarea prevederilor HG 1391, adica a fost intocmit la 3 ore dupa constatarea faptei si nu la momentul constatarii faptei.
Prin completarea pv la sediul politiei nu ati avut posibilitatea refuzului de a semna pv.
PV se incheie la locul faptei atunci cand fapta este constatata in mod direct si la sediul politiei atunci cand contravenientul este invitat in mod oficial printr-o notificare/instiintare comunicata prin metodele stabilite de lege.
Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicarea pv, solicitati admiterea probei cu martori si indicati martorul (vecinul).
Faptul ca era cercetat un eveniment rutier nu justifica chemarea la sediul politiei ptr intocmirea pv.

Articolul 180
(1) În cazul în care constată încălcări ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora şi locul unde este încheiat; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa contravenientului, numărul şi seria actului de identitate ori, în cazul cetăţenilor străini, al persoanelor fără cetăţenie sau al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, seria şi numărul paşaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberării acestuia şi statul emitent; descrierea faptei contravenţionale, cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvărşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravitaţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; numărul punctelor-amenda aplicate şi valoarea acestora, posibilitatea achitării de către persoana fizica, în termen de cel mult două zile lucrătoare, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, sancţiunea contravenţională complementara aplicată şi/sau măsura tehnico-administrativă dispusă; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a caii de atac, semnătura agentului constatator şi unitatea de poliţie la care se depune plângerea.
(2) În cazul în care contravenientul refuza sau nu poate să semneze procesul-verbal, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal şi semnătura martorului.
multumesc, am sa incerc in tribunal....la o adica nu am ce pierde
"Incercarea" o faceti la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost constatata fapta si nu la tribunal.
Judecatoria este inscrisa in procesul verbal unde puteti depune plangerea.
Pentru a castiga un proces trebuie sa fiti convins ca aveti dreptate, nu doar sa "incercati", altfel este pierdere de timp si bani.
Daca sunteti convins ca aveti dreptate mergeti in instanta. Puneti in balanta costurile si sansele de castig si apoi hotarati ce veti face. Apelati la ajutorul unui specialist daca nu ati mai avut de-a face cu justitia.
ok,sunt convins si sper sa si castig, o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Prezentare martor - proces civil catalindiakonus catalindiakonus Salutare. De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am ... (vezi toată discuția)