avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto cu ranirea pasagerului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto cu ranirea pasagerului

buna ziua. va cer ajutorul deoarece sunt disperat.

acum o zi am facut un accident cu masina mea care s-a soldat cu vatamarea corporala a pasagerul din dreapta(acesta fiind prietenul meu pe care-l duceam acasa la el) .
starea sa de sanatate este destul de grava, acesta fiind spitalizat si avand o fractura de coloana, parintii mei au mers sa-l vada si ai lui au spus ca nu vor sa vada pe nimenii.
In primul rand ma intereseaza sa stiu care sunt sansele sa se recupereze total?
apoi vreau sa stiu ce se poate intampla cu mine, chiar dintr-un accident imi pot ruina viata(am 21 de ani si sunt student)
parintii mei nu au o situatie materiala foarte buna deoarece avem niste datorii. Din aceasta cauza vreau sa intreb si eu ce pot face pentru a nu platii o groaza de bani despagubirii sau alte lucruri de genul. La masina aveam casco.

nu stiu ce sa fac sunt disperat va rog sa ma ajutai. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexmb_88ag , utilizator 15:13, 22 Septembrie 2009
Fapta constituie vatamarea corporala din culpa, prevazuta de art. 184 din Codul penal. Depinde de nr. de zile de ingrijiri medicale ce vor fi acordate victimei, in functie de acestea, precum si de toate urmarile ce vor rezulta in urma accidentului, se vor plati si despagubiri, daune morale . Daca in urma efectuarii cercetarilor se va stabili vinovatia vs...se poate ajunge si la aplicarea unei pedepse, insa, in astfel de cazuri se poateobtine osuspendare a executarii pedepsei.
Pe latura penala, daca se va dispune de catre politia rutiera inceperea urmaririi penale si partea vatamata se va constitui parte civila in procesul penal, veti pierde carnetul de conducere si veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Pe latura civila, veti fi acoperit de asigurarea RCA ( banuiesc ca aveti o asigurare in vigoare), cu conditia sa o introduceti in proces. Se poate incerca o negociere direct cu firma de asigurari, pentru a solicita o oferta din partea acesteia; daca nu va raspunde sau suma oferita e prea mica, atunci va stabili instanta de judecata cuantumul sumelor acordate cu titlu de despagubiri.
E bine sa contactati direct un avocat, care sa va indrume in demersurile care trebuie efectuate in cazul dvs.
am asigurare RCA. Va multumesc din suflet pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime. cum obțin pasagerii despăgubiri și cine le achită? AurelianStudent AurelianStudent Va rog frumos sa imi spuneti cum trebuie procedat in cazul in care victima , pasager, a suferit multiple fracturi deschise in urma unui accident de circulatie ... (vezi toată discuția)
Accident George_Nistor George_Nistor Buna Ziua! Va cer si eu ajutorul in vederea solutionarii unei probleme! Acum 1 luna am avut un accident auto in care am fost implicat, ma aflam in autoturismul ... (vezi toată discuția)
Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)