avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat care a demisonat acuzat de administrator de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat care a demisonat acuzat de administrator de fals si furt

Buna ziua,

Va rog sa ne ajutati. Un angajat in functia de director a demisionat deoarece administratorul societatii in ultimul an a lasat toat treaba in spatele lui, dar nici de platit nu a vrut nici beneficiile priomise nu le-a dat. Acum a raspuns la demisia lui(pe care nu vrea sa o accepte) cu un mail in care il anunta ca o sa-i ia casa pt ca a furat marfa din firma sa-si faca casa, pe baza comenzilor la furnizor semnate de director. a stabilit si o o suma de zeci de mii de euro. E normal sa acuzi pe cineva de fals in acte daca tu nu esti la firma si trebuie semnate documentele? Casa e facuta acum doi ani? Acum se trezeste ca e furat dupa ce si-a dat demisia?
Va rog un sfat legal, are mare nevoie de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 09:10, 25 Mai 2017
Buna ziua,

Pentru a solicita anumite daune unui angajat este necesara sesizarea instantei de judecata in vederea pronuntarii unei hotarari in baza unor probe care sa dovedeasca o culpa a directorului si existenta unui prejudiciu al societatii.

Fara o hotarare judecatoreasca, afirmatiile administratorului sunt vorbe in vant.

Se poate formula plangere penala impotriva directorului, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie facuta dovada unor astfel de afirmatii (de furt si fals).
Administratorul spune ca nu stia ca acum doi ani au fost facute comenzi semnate de director si folosite tot de acesta acasa desi recunoaste ca facturile veneau la plata administratorului si stia de ele. Adica stia de facturi, le-a platit dar nu stia unde s-a dus marfa desi lucrarile nu erau decat cateva.Nu avea cum sa nu observe plata unor facturi de cateva zeci de mii lei...... Si a doua zi dupa demisie(DOI ANI MAI TARZIU) l-a acuzat de furt si fals in acte(desi contul bancar si platile le facea numai administratorul sub parola secreta) pentru ca erau comenzile semnate de director. Doreste garantarea furtului cu casa care este a mamei directorului in baza acestor acuzatii si vrea asta pana luni. Daca nu se duce si-i face dosar penal.
Ce masuri poate lua directorul impotriva administratorului?
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
Dragos1109, utilizator
Potrivit Legii 62/2011, plata despăgubirilor pentru pagubele cauzate şi restituirea unor sume care au format obiectul unor plăţi nedatorate pot fi cerute în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

Demisia nu se aproba, angajatorul ia doar act la cunostinta de initiativa salariatului de a inceta raportul de munca.

In vederea actionarii in instanta, administratorul trebuie sa aiba un raport al serviciului de contabilitate prin care se constata cauzarea acelui prejudiciu.
Exista vreo notificare ca raspuns la acuzatiile administratorului?? Directorul este pur si simplu consternat de ceea ce i se intampla si habar nu are ce sa faca, administratorul il cheama luni sa predea totul de mai sus altfel ii face plangere penala. Sa-l ignore?. Intreb pt ca cf legilor directorul tb sa stea in preaviz si datorita acuzatiilor aduse nu mai vrea sa mearga la. Nici nu suporta sa-l vada in ochi pe administrator, i se face rau numai cand se gandeste.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
Dragos1109, utilizator
Bună ziua!

Din punctul meu de vedere, acestea sunt doar tentative de intimidare. Nu există neacceptarea demisiei, aceasta este un act unilateral din partea angajatului și nu poate fi condiționată sau influențată de către angajator. Directorul poate aștepta ca administratorul să acționeze în acte și legal pentru cele spuse și apoi să se apere. Momentan, nu văd nicio acțiune ce ar trebui întreprinsă.

Alte discuții în legătură

Acuzată de furt datorită unor produse care apar a fi șterse sau anulate în programul de contabilitate. care ar putea fi urmările? ContSters472969 ContSters472969 Buna ziua. Lucrez de 4 ani intr-un restaurant fapt pentru care am fost angajată cu carte de munca exceptând faptul că lucram mai multe ore pe zi decât ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am lucrat la o firma nu mai mult de 14zile ,poate ... Elena0002 Elena0002 Buna seara ! Am lucrat la o firma nu mai mult de 14zile ,poate chiat și mai puțin .si astăzi am primit un mesaj cum ca sunt acuzata de furt ,și i am zis ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o problema. mi'am depus demisia la fostul ... Adalto Adalto Buna ziua, Am si eu o problema. Mi\'am depus demisia la fostul loc de munca dupa 7 ani. In urma cererii de demisie angajatorul mi\'a dat o hartie in care se ... (vezi toată discuția)