avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat care a demisonat acuzat de administrator de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat care a demisonat acuzat de administrator de fals si furt

Buna ziua,

Va rog sa ne ajutati. Un angajat in functia de director a demisionat deoarece administratorul societatii in ultimul an a lasat toat treaba in spatele lui, dar nici de platit nu a vrut nici beneficiile priomise nu le-a dat. Acum a raspuns la demisia lui(pe care nu vrea sa o accepte) cu un mail in care il anunta ca o sa-i ia casa pt ca a furat marfa din firma sa-si faca casa, pe baza comenzilor la furnizor semnate de director. a stabilit si o o suma de zeci de mii de euro. E normal sa acuzi pe cineva de fals in acte daca tu nu esti la firma si trebuie semnate documentele? Casa e facuta acum doi ani? Acum se trezeste ca e furat dupa ce si-a dat demisia?
Va rog un sfat legal, are mare nevoie de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 09:10, 25 Mai 2017
@ Dragos1109

Nu trebuie sa-i faca nicio notificare , in situatia in care lipseste nemotivat pe durata preavizului directorul poate fi cercetat disciplinar.
Să stea liniștit directorul Nu are ce sa ii facă. Demisia fara preaviz și restul, daca a provocat vreo paguba materiala, ar trebui probata. Altfel este doar intimidare.
Demisia fara preaviz opereaza doar in anumite situatii.
Exact. Nu i-au fost popririle platite dar retinute, salariu neplatit, concediu neefectuat si neplatit...a fost pontat la 0 ore si nu a stiut din ianuarie pana acum....Directorul s-a imbolnavit foarte grav, are nevoie de tratamente compensate care altfel ar costa foarte multi bani si asa a descoperit situatia, cand a aflat ca nu are asigurare medicala.
Buna ziua,
Revin cu noutati aberante. Directorul (pentru ca nu a ajuns la nici o intelegere fata in fata cu administratorul) a sunat contabila societatii sa ceara din nou documentele, contabila care a certificat in scris ca nu are voie de la administrator sa dea acte din firma. A fost din nou refuzat total, mai mult la cateva minute a primit sms de la administrator cu injurii si interdictie de a mai suna la contabilitate. La circa jumatate de ora directorul a mai primit un telefon (are nr) cu amenintarila adresa copilului si a sotiei si i s-a sugerat sa se mute din localitate.
Pe cealalta parte administratorul a fost peste tot si povesteste cum l-a furat directorul chiar se lauda in scris ca a demonstrat la toata lumea cine e el. Continua sa il ameninte, jigneasca si cere sechestru pe casa mamei (unde cica s-a dus marfa furata), mai mult il acuza si de un imprumut de cateva zeci de mii de lei pe langa celelalte.
Ca si cum nu este suficient spune ca nu a fost pontat la serviciu ultimile 6 luni pt ca nu l-a vazut la serviciu. Si ca de aia nu este asigurat.
Directorul are mare nevoie de asigurare pt ca ii este pusa in pericol viata efectiv, a fost depistat cu o boala grava ce necesita tratament de cateva zeci de mii de euro decontate de stat, era inscris pe liste la spital, dar atunci au descoperit ca nu are asigurare.
Toata povestea asta ii cauzeaza si mai mult, boala e deja grava. Se poate adresa undeva directorul sa isi primeasca explicatiile si drepturile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzată de furt datorită unor produse care apar a fi șterse sau anulate în programul de contabilitate. care ar putea fi urmările? ContSters472969 ContSters472969 Buna ziua. Lucrez de 4 ani intr-un restaurant fapt pentru care am fost angajată cu carte de munca exceptând faptul că lucram mai multe ore pe zi decât ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am lucrat la o firma nu mai mult de 14zile ,poate ... Elena0002 Elena0002 Buna seara ! Am lucrat la o firma nu mai mult de 14zile ,poate chiat și mai puțin .si astăzi am primit un mesaj cum ca sunt acuzata de furt ,și i am zis ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o problema. mi'am depus demisia la fostul ... Adalto Adalto Buna ziua, Am si eu o problema. Mi\'am depus demisia la fostul loc de munca dupa 7 ani. In urma cererii de demisie angajatorul mi\'a dat o hartie in care se ... (vezi toată discuția)