avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am poprire pe salariu

Am poprire pe salariu si as vrea sa stiu la anaf ce salariu îmi apare cat as lua fara oprire sau cu cat mai rămân acum. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 20 Mai 2017
Codul de procedură civilă
art.729 - Limitele urmăririi veniturilor bănești
(1) Salariile și alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Pentru un salariat angajat cu 2ore/zi , care luna trecuta a obtinut un salariu net de 249 lei, s-a primit o adresa de poprire. Cat se poate ... (vezi toată discuția)
Pensie si poprire viobz viobz Daca am poprire pe salariu, tot 25% trebuie sa platesc pensie alimentara??? (vezi toată discuția)
Modul de calcul a popririi pe pensie luiza12 luiza12 Buna ziua! va rog,cum se poate calcula si care este legea dupa care se calculeaza o poprire urmatoarea situatie: -sunt 2 creditori la o pensie de ... (vezi toată discuția)